- Håper på enda bedre Fæsterålen-besøk i år

Festivalsjef for Fæsterålen, Stein Inge Pedersen, håper på å toppe fjoråret under helgas Fæsterålen.
Sortland

Om lag 6000 mennesker var på festival i fjor under debutåret til Fæsterålen. Hva skal da til for å kalle årets festival en suksess?

– Vi håper jo at det kommer flere i år enn i fjor. Nå er det også slik at vi er ydmyke og ikke forventer vekst. Vi vet vi var heldige blant annet med været i fjor, noe som nok bidro til besøket. Vi håper på en vekst, men er ikke avhengig av det for å kalle det en suksess, sier han og fortsetter.

– Det viktigste er at det blir masse folk og god festivalstemning. Det skal være noe folk husker. En happening rett og slett.

Godt salg

Nøyaktig hvor mange billetter som er solgt, visste ikke Pedersen da vi snakket med han tirsdag formiddag.

– Jeg har ikke den fulle oversikten nå. Det er flerdelt systemet med salg med dagsbilletter, helgepass og FamilieFæsterålen. Men vi ligger bedre an enn i fjor på samme tid.

Arrangøren har opplevd en boost spesielt i salget til FamilieFæsterålen etter skolestart.

– Vi har helt klart sett at det salget har løsna nå som skolen er startet. Vi vil nok også oppleve at flere kjøper billett i de kommende dagene, sier han.

Bedre tid

I år har arrangøren hatt bedre tid enn i fjor til å planlegge gjennomføringen. Det har ført til at Pedersen føler de nå har mer kontroll enn i fjor.

– Vi hadde jo kontroll i fjor også. Vi begynte å planlegge i januar, men satte inn støtet de siste månedene. I år har vi samlet erfaringer fra i fjor og bruker det vi har lært. Det gjør at vi skal klare å gjennomføre dette enda bedre i år.

Folkestyrt

Pedersen er veldig glad for engasjementet rundt festivalen.

– Det som virkelig skiller seg ut fra i fjor er engasjementet til folk før festivalen i sosiale medier. Det virker som folk er i stemning og gleder seg. Det er givende for oss som jobber med dette.

Pedersen mener også Fæsterålen skiller seg ut fra andre festivaler på et spesielt punkt.

– Vi har lagt opp til at folket skal ha mye å si. Det er en festival med medbestemmelsesrett. Mange festivaler er nok imot det, men vi har spurt folk hva de vil ha og hvordan de vil ha det og prøver å levere det så godt vi kan.

Er i rute

Riggingen startet tirsdag kveld og fra onsdag morgen  ble deler av parkeringsplassen ved Skibsgården avsperret. Pedersen er da trygg på at alt er på plass til fredag når dørene åpner.

– Jeg er trygg på at vi skal være klare. Vi er i rute, sier han.