- De mente bildet var nydelig og lurte på om det var ekte

Fra og med januar neste år vil et av Nordlys-bildene til den unge sortlendingen, Nicolai Solbakk Willumsen, pryde Tines melkekartonger.

Dette Nordlys-bildet fikk Tine til å sikle.  Foto: Nicolai Solbakk Willumsen.

Nicolai S. Willumsen elsker å filme nordlys.  Foto: Privat

Sortland

- Det var en artig beskjed å få, men jeg ble veldig overrasket. Jeg var nemlig ikke klar over at jeg hadde sendt inn bilde til konkurransen, humrer Solbakk Willumsen, som er selvlært innen fotofaget.

Instagram

Bakgrunnen for at sortlandguttens bilde etter hvert havner på Tines melkekartonger, bunner i en instagramkonkurranse fra i vår. Der oppfordret Tinemelk folk til å dele et bilde av seg selv og sine.

Av totalt 2000 innkomne bidrag, har juryen plukket ut totalt 60 som skal rotere på kartongene til Tines fire ulike melkevarianter.

- Det blir 15 bilder per melkekartong, hvor Willumsens bilde er ett av dem, opplyser merkevaresjef i Tine, Hege Fjereide til VOL.

-Er det ekte?

Da Solbakk Willumsen ble kontaktet av Tine som fortalte at bildet hans ville bli plukket ut, måtte han nærmest bevise at bildet var ekte var, og ikke en manipulasjon som var mekket sammen i Photoshop.

- De sa at "bildet er så nydelig at det ikke kan være ekte". Jeg sa at det var det og måtte også verifisere hvem som er på bildet, sier han.

Perfekt nordlys

Å identifisere personene var ikke så vanskelig for den unge fotografen. I tillegg til ham selv, hadde han med seg en venninne. Bildet ble tatt under en storslagen nordlyskveld i april. Selve motivet beskriver sortlendingen som enkelt, men effektivt.

Les også: Droppet lørdagsfesten og filmet nordlysfesten

- Det ser ut som det er tatt på fjellet, men det er faktisk nede i fjæra. Først tok jeg bilder kun bilder med henne, men så tenkte jeg at motivet kanskje blir finere dersom begge to er med, og attpåtil står på skrått innover. Jeg satte kamera på timer, tok noen få bilder og fikk et godt resultat, sier han.

Ble lysere

I likhet med personene i Tine er det kanskje flere som mistenker Solbakk Willumsen for å ha pyntet godt på det ferdige resultatet, som ikke er uvanlig blant nordlysfotografer.

- Bildet er nesten identisk med slik det så ut i kameraet, bortsett fra at jeg har gjort det litt lysere. Nordlyset var veldig sterkt den kvelden så alt lå egentlig til rette, sier han.

Nordlysfotografen, som har hatt flere betalte oppdrag i løpet av de siste årene, mener at de fleste som har et brukbart speilreflekskamera, kan ta gode nordlysbilder.

- Selvsagt må han ha kunnskap om nordlys, hvor det oppstår og samtidig kjenne til grunnleggende komposisjonsprinsipp, men ellers er det ikke noe hokus pokus, forteller han.

Melkeveien

Merkevaresjef Fjereide forteller at det er flere årsaker til at Willumsens bilde ble plukket ut.

- Det er mange fine verdier i dette bildet. Bildet viser norsk natur og en himmel lyst opp av et flott nordlys. Dette gir oss assosiasjoner til melkeveien, da navnet på galaksen hvor solsystemet vårt befinner seg er melkeveien. Det er nok ikke dette fotografen har tenkt, men dette er noen av assosiasjonene og tolkningene vi har lagt i bildet. Dessuten harmonerer bildet med fargene til ekstra lett varianten, hvor vi har tenkt å plassere bildet, sier hun til VOL.

- Fantastisk eksponering

Selv om Willumsen har lite til overs for selvskryt, er han strålende tilfreds med at ett av bildene hans snart kan studeres av personer over hele landet.

- Jeg er ikke opptatt av å bli kjendis eller noe lignende. Men dette er utvilsomt fantastisk eksponering for meg. Samtidig er det en utsøkt mulighet til å fremheve Nordlyset. Jeg er opptatt av å videreformidle det flotte Nordlyset vi har i nord, og dersom mine bilder kan bidra til at flere får kjennskap og kunnskap om nordlys, er det alle tiders, sier han.

Nordlysfri

Som den lidenskapelige nordlysentuasiasten han er, går Solbakk Willumsen en laber høst- og vinter i møte. Han er nemlig stasjonert i Drammen det kommende året, der han studerer TV-produksjon på Danvik Folkehøyskole.

- Drammen er en flott by. Det eneste triste med å bo her nede er at det ikke er nordlys, i alle fall veldig sjelden, sier han.

Hårete mål

Om ikke annet, som en slags fattig trøst, har den unge fotografen et stort og hårete mål for nordlyssesong.

- Å fange nordlyset i Drammen. Det hadde virkelig vært noe, slår Nicolai Solbakk Willumsen fast.