Laila og Åsta klare for Farmen 2016:

Slik klarte Laila Lockert å overbevise TV2 om at hun var rett for Farmen

Laila Lockert er født og oppvokst i Vesterålen, Åsta Hølmo er tilflyttet. Til felles har de at de skal delta på Farmen i år.

Farmen-søknad Laila Lockert

Laila og Gaute på Farmen. Foto: TV2 

Åsta Hølmo på Farmen 

Her er årets Farm. Foto: TV2 

Programleder Gaute Grøtta Grav og de andre deltakerne. Foto: TV2 

Sortland

Dette kom frem etter at TV2 fredag kveld slapp nyheten om hvem som skal være med på årets utgave av Farmen.

Laila Lockert er 40 år og er fra Sortland. Hun jobber som lærer og agronom og er interessert i jakt, hund og friluftsliv. Hun elsker å gå i fjellet og går tur stort sett hver dag.

Åsta Hølmo er 23 år og opprinnelig fra Tomrefjord i Møre og Romsdal. Hun bor og jobber i dag på Stokmarknes ved Nordlandssykehuset Vesterålen som sykepleier.

Begge skal de være med på årets utgave av TV2-konseptet Farmen. Innspillingne begynte i sommer og flere av deltakerne er fortsatt "inne" på Farmen i dag.

For å bli med i Farmen lagde Laila en video-søknad. Den kan du se i videovinduet øverst i saken. Videoen er laget av Herman Henriksen og publisert på VOL med hans velsignelse.

Laila om Farmen

Laila Lockert begrunner ovenfor TV2 årsaken til at hun ble med på Farmen på følgende måte.
– Jeg har alltid vært veldig glad i friluftsliv og jordbruk, og jeg har tenkt på Farmen i mange år. At det må være en fantastisk opplevelse. Det ser veldig spennende ut. Det blir deilig å roe ned tempoet, og gå tilbake i tid.

Når hun bes beskrive seg selv, sier hun at hun er energisk, mye lyd og morsom.

Hva blir så det verste med å være med på Farmen?
– Spillet. At du ikke kan stole på folk, og at du ikke vet hvor du har dem. Jeg er litt naiv, og er ikke vant til at folk lyver. Vennene mine synes jeg er litt lettlurt. Plutselig er man utstemt, og det vil jeg ikke skal skje.

På spørsmål om det er en spesiell type mennesker hun ikke kommer overens med, svarer hun.
– Nei. Jeg er vant til å omgås alle typer mennesker hele tiden. Da må det være at de har en spesiell mening, som er langt utenfor min egen. Hvis folk oppfører seg, så går det meste greit.

Åsta om Farmen

Til TV2 sier Åsta følgende om hvorfor hun har meldt seg på Farmen.
– Fordi det er et kult konsept. Du får være blant dyr og folk, og får testet deg selv på en helt annen måte enn du gjør i hverdagen. Også slipper man silikonpupper og restylane i leppene, man kan bare være seg selv.

Når hun skal beskrive seg selv med tre ord, sier hun at hun er sosial, utålmodig og glad i folk.

Hva blir så det det verste med Farmen?
– Utfordringen å forholde seg til folk når man har lavt blodsukker. Kanskje man vil stenge seg inne, men så har man et ukesoppdrag man må få i havn. Det blir en utfordring å alltid måtte oppføre seg.

Farmen er jo kjent som et snilt konsept, men det forekommer skitten spill og sabotasjer. Hva synes hun om det?
– Jeg håper det blir litt av det, for det skaper action. Det er vanskelig å sitte på utsiden og si at det er feil, for jeg tror det koker der inne. Man blir sikkert desperat, og man gjør det ikke med vond vilje men for å redde sitt eget spill.

Finnsvika

Årets sesong av Farmen er spilt inn i Finnsvika, ved innsjøen Kornsjø på grensa mellom Norge og Sverige. Farmen har premiere på TV 2 3. oktober.