Årets utgave av Sortland Jazzfestival er i gang. Onsdag var det duket for den offisielle åpningen med den tradisjonelle paraden. Festivalsjef Steinar Kjeldsen ledet an gjennom Sortlands gater sammen med ordfører Tove Mette Bjørkmo.

Sammen med band og barnehagebarn fra hele Sortland ble paraden et flott skue i strålende solskinn.

Etterjobbjazz med lakseservering Førstkommende fredag blir det etterjobbjazz med råvarer fra Nordlaks, på Børøya. Mange høydepunkter

Høydepunktene står i kø under festivalen. Vi nevner blant andre Bodø Big Band og Bo Kaspers orkester - i tillegg til flere store og små arrangementer gjennom dagene. Onsdag kom den gledelige nyheten om at festivalpassene er revet vekk, men det opplyses at det fortsatt er billetter igjen til de fleste konsertene.

Endelig klart for Bo Kaspers orkester Fredag kveld er det duket for det som nok mange betrakter som høydepunktet under Sortland Jazzfestival i år, nemlig konserten med svenske Bo Kaspers orkester. - Barna viktig

At barna var med i paraden onsdag formiddag var langt fra tilfeldig.

Vel fremme i Kulturfabrikken hadde750 barn og unge få med seg konserten «Afropeisk reise» med Queendom. Det blir energisk, afrikanskinspirert musikk, med engasjerende tekster og video.

- Jeg gleder meg veldig. Barn og unge er en viktig del av festivalen, sier festivalsjef Steinar Kjeldsen.