Starter foredragsserie:

SV vil engasjere folk med olje, Europa og byutvikling

Sortland SV ønsker å få opp det politiske engasjementet i Sortland. Derfor starter de nå en foredragsserie.

Åshild Pettersen er andøyværing, kvinnepolitisk leder i Nordland SV og varaordfører i Vefsn. Hun er første person ut til å holde foredrag i Sortland SVs foredragsserie. 

Sortland

En lørdag i måneden vil Sortland SV arrangere åpne møter med politiske foredrag på Kulturfabrikken.

Konseptet som har fått navnet «politikk på fabrikken».

Andværing først ut

Det første foredraget i serien er lørdag 8. oktober i Nordnorsk avdeling på biblioteket.

Innleder er andværing Åshild Pettersen, som er kvinnepolitisk leder i Nordland SV, varaordfører i Vefsn og Nordland SVs tredjekandidat til Stortinget.

Likestilling

Jørun Drevland, leder i Sortland SV, ser frem til første foredrag i serien.

– Vi er veldig glade for at Åshild Pettersen skal holde dette første foredraget. Hun vil ta for seg hvordan vi de siste 30 årene i Norge har hatt stor framgang på likestillingsfeltet, men hva er status i 2016? Er vi i mål?

Olje, Europa og byutvikling

I november kommer sortlending og leder i Natur og Ungdom Ingrid Skjolvær for å snakke om oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja. Andre tema for foredragene utover høsten og vinteren vil være byutvikling, Europa-politikk. Ingeborg Breines kommer også for å snakke om fredsarbeid.

– Vi håper på god oppslutning om foredragene, og at dette vil bidra til å få opp det politiske engasjementet i Sortland. Vi har valgt tema som vi håper fenger mange, og det er viktig å presisere at alle er velkomne på foredragene, selv om SV står som arrangør, sier Drevland.