- Vi ønsker å bli profesjonelle musikere

Sparebank1 Nord-Norge har tildelt Lofoten og Vesterålen Orkesterforening 50.000 kroner fra gavefondet til konsertprosjektet Unge talenter.

Regionbanksjef i Sparebank1, Eirik Nikolaisen, gav 50.000 kroner til LVO. De unge musikerne Hedda Dyrnes og Emma Mørkved var strålende fornøyd sammen med styreleder i LVO, Erik Bugge.  Foto: Vidar Eliassen

Sortland

Hedda H. Dyrnes, fra Sortland og Emma Mørkved fra Flakstad i Lofoten mottok gaven, i form av en sjekk, overrekt av regionbanksjef Eirik Nikolaisen onsdag ettermiddag.

Begge ungdommene er glade for pengegaven som er viet konsertprosjektet Unge Talenter som finner sted førstkommende helg.

Målbevisste

Mens Dyrnes spiller bratsj, trakterer Mørkved cello. Begge jentene har holdt på med musikk i ti-elleve år. De legger ikke skjul på at målet er holde det gående, og forhåpentligvis på et stadig høyere nivå.

- Målet mitt er å bli profesjonell cellist og spille i et proff orkester, sier Mørkved.

- Jeg har også lyst til å bli profesjonell musiker, legger Dyrnes til.

- Viktig

Regionbanksjef Nikolaisen synes det er stas å kunne bidra til å støtte musikkprosjekter og unge musikere.

- Vi har som mantra at Nord-Norge skal levere i verdensklasse slik at dere en vakker dag står i Royal Albert Hall. Ingenting vil være kulere enn det, og det vil også gjøre noe med den nordnorske selvfølelsen, sa Nikolaisen til de to unge musikerne.

Han pekte på at Sortland lenge har hatt god tilgang på kulturelle talenter og håper at både Mørkved og Dyrnes etter hvert kan bidra til å inspirere andre unge musikere som kommer opp.

Gode amatører

Styreleder for LVO, Erik Bugge, synes også det er viktig med talenter. Samtidig understreker han at det er like vesentlig å ha gode amatører.

- Jeg synes det er viktig at de unge har stor glede av musikk og har noe meningsfylt å holde på med. Vi trenger også bredde og gode amatører, slår han fast.

Sjekken på 50.000 kroner kommer fra Sparebankens1 sitt gavefond. Det vies til tre felt i samfunnet og inkluderer læring, idrett og kultur.