Arrangerer veldedighetskonsert på lørdag:

– Vi håper Møysalen fylles opp

Førstkommende lørdag stiller en rekke artister på scenen for å samle inn penger til årets tv-aksjon. Arrangørene håper billettsalget tar seg opp.

AKSJONSKLARE: Lars Hannevold fra Røde Kors, ordfører Tove Mette Bjørkmo og Unni Glad i Sortland Frivilligsentral.  Foto: Gaute Bergsli

Sortland

Innsamlingen til årets tv-aksjon går til Røde Kors. 90 prosent av midlene skal være med å redde liv og gi omfattende helsehjelp i områder der sivile rammet av krig og konflikt, mens 10 prosent skal gå til integrering og helsehjelp for flyktninger og asylsøkere i Norge.

Mange kjente på scenen

Selve innsamlingen med bøsser er førstkommende søndag, men på lørdag blir det familiekonsert i Møysalen på Kulturfabrikken. Pengene fra de solgte konsertbillettene går til tv-aksjonen.

Ordfører Tove Mette Bjørkmo åpner kvelden, før hun gir mikrofonen til Kai Kiil, som er kveldens konferansier, mens artistene består av Sortland barnekor, aspirantkoret, Kulturskolens barneorkester (BORK) og dansegruppe, Holand blandakor, Peer Nic Gundersen, Anniken Høve, Svein Willy Andersen og musikklinja ved Sortland videregående skole.

– Årets konsert

Det er Lars Hannevold fra Sortland Røde Kors som har satt i stand veldedighetskonserten lørdag kveld.

– Det blir årets konsert i et kulturhus med mange bra konserter. Det har vært en interessant jobb å sette sammen konserten, og nå er vi i mål. Det blir en totimers konsert, med toppmusikere i alle aldersgrupper. Det blir en familievennlig konsert og mulighet for å kjøpe egne familiebilletter, sier Hannevold.

Så langt er det bare solgt ti billetter, men Hannevold håper og tror salen fylles opp.

– Vi håper mange tar turen. Hensikten er å gi en kulturell opplevelse og selvsagt samle inn penger til aksjonen. Vi i Røde Kors og har fått mye støtte fra både kommunen og Frivilligsentralen, vi har bare fått ja hele veien, og artistene har gladelig sagt ja til å stille opp uten vederlag. Og Møysalen har vi fått låne gratis.

Les også: – Meld deg som bøssebærer i Hadsel

Giverstafett

Sortland kommune bevilget i forrige formannskap 30.000 kroner til tv-aksjonen. Onsdag denne uka skal de også ha giverstafett, der blant andre ordfører og rådmann vil ringe opp næringslivet for å be om bidrag til aksjonen.

– Og har dere nok bøssebærere til søndag?

– Ja, jeg tror vi blir mange nok. Vi har 200 bøssebærere til de 43 kretsene i Sortland, og de starter å samle inn klokka 15. Blant annet bidrar rundt 70 russ. Vi må også takke de ulike klubbene som stiller med sjåfører på søndag. Og vi ber sortlendingene huske å ta ut kontanter til de får besøk på søndagen, oppfordrer Unni Glad, leder for Frivilligsentralen.

Etter innsamlingen søndag blir det en base i Kulturfabrikken for å gå gjennom summene de har fått inn.

Les også: Sortlandsrussen støtter TV-aksjonen

Elever bidrar

Gjennom denne uka stiller også elevene på Granbuska barnehage og barneskolene i kommunen med suppesalg, loddsalg, utstilling, skolejogg-aksjon og kafé.

– Det er første gang alle barneskolene er med, sier Glad.

– Hele samfunnet engasjerer seg. Jeg er glad skolene gjør dette. Noe av det viktigste med aksjonen er at ungene blir kjent med hva som rører seg i verden, at de får lære at ikke alle har mat på bordet eller et sted å sove, sier ordfører Tove Mette Bjørkmo.