– Glad for at utbyggingen i mine hjemtrakter endelig kan bli realisert

Olje- og energiminister Tord Lien er glad for at det trolig blir en utvikling av Ånstadblåheia vindkraftverk.

– Jeg er selvfølgelig glad for at denne vindkraftutbyggingen, som ligger i mine hjemtrakter i Vesterålen, nå kan bli realisert, olje- og energiminister Tord Lien (til venstre). Her er myreværingen sammen med sin statssekretær og tidligere Hadsel-ordfører Kjell-Børge Freiberg. 

Sortland

– Det er svært gledelig at Fortum har gått inn i Ånstadblåheia vindkraftverk og vil gå videre med prosjektet. Jeg er selvfølgelig glad for at denne vindkraftutbyggingen, som ligger i mine hjemtrakter i Vesterålen, nå kan bli realisert.

Det sier olje- og energiminister Tord Lien til VOL om nyheten om at energiselskapene Fortum og Nordkraft tirsdag har inngått en avtale om en vindkraftsatsing i Vesterålen.

– Utbyggingen vil gi tilgang på ny fornybar kraftproduksjon i regionen, sier Lien.

23.000 husstander

Nordkraft vil være ansvarlig for å utvikle Ånstadblåheia og Sørfjord frem til investeringsbeslutning og samtidig ha prosjektledelsen for selve utbyggingen, som vil gi i overkant av 460 GWh ny produksjon, melder Nordkraft i en pressemelding.

Det vil gi strøm til cirka 23.000 husstander.

– Mål for regjeringen

Olje- og energiminister sier mer fornybar kraftproduksjon er et mål for regjeringen.

– Derfor er jeg også glad for at Fortum går videre med Sørfjorden vindkraftverk. Dette kraftverket er støttet av Tysfjord kommune og vil gi et godt bidrag til norsk fornybar kraftproduksjon.

– Gledens dag

Fornøyd med avgjørelsen er også sortlending og leder for Natur og Ungdom (NU) Ingrid Skjoldvær.

– Dette er en gledens dag. Natur og Ungdom har i mange år vært en pådriver for økt utbygging av fornybar energi, og det er gledelig å se at Vesterålen får sin første vindpark. Da jeg var aktiv i Sortland NU tilbake i 2010, jobbet vi mye for å få realisert dette prosjektet. Det er en utrolig god nyhet at det endelig skjer, sier hun i en pressemelding.

– Enormt potensial

Skjoldvær sier videre at potensialet for vindkraft langs kysten av Nord-Norge er enormt og tilsvarer over halvannen gang den totale vannkraftproduksjonen.

– Vi må ta den fornybare krafta i bruk, samtidig som vi ivaretar naturmangfoldet. Ånstadblåheia er et prosjekt som vil klare å gjøre begge deler, sier lederen i Natur og Ungdom.