– Det er nesten så jeg skulle vært på kommunen og levert champagne og kake i dag. Jeg er så glad, sier Johan Fjellheim.

Han er yrkessjåfør for Postnord og frekventerer ukentlig med varelevering til Storsenteret på Sortland. Det har vært utfordrende.

Lang ventetid

Langs parkeringshuset ved senteret har det nemlig stått biler parkert. Dette har ført til at han tidvis ikke har fått levert varer før bilene er blitt flyttet.

Det har også ført til mange farlige situasjoner på ei veistrekning som ikke er veldig bred og romslig.

– En kan lure på hvorfor det har tatt åtte år. Jeg har vært på kommunen i disse årene og bedt dem finne ei løsning. Jeg vet at tidligere ordfører Grete Ellingsen har jobbet for dette, og nåværende ordfører Tove Mette Bjørkmo. I tillegg har politi, ledelsen på senteret og administrasjonen i kommunen vært på for å få det til. Likevel tar det åtte år. I dag er imidlertid ventetida glemt, og vi er bare glad, sier Fjellheim.

Parkering-forbudt-sonen gjelder nå for hele sjøgata ved parkeringshuset og for «rundkjøringa» ved senteret.

Les også: Nytt bilbygg snart i mål

Flere grunner

Leder Ronny Johansen ved Sortland Storsenter er fornøyd med den nye skiltingen.

– Jeg vet ikke hvorfor det har tatt så lang tid, men jeg er glad for at dette er på plass. Det vil bedre trafikkforholdene i området betraktelig, både for yrkessjåfører og private.

Parkering tas opp torsdag

Ordfører i Sortland Tove Mette Bjørkmo vet ikke hvorfor det har tatt åtte år å få på plass skiltene.

– Jeg vet ikke hvorfor det har tatt så lang tid. Men jeg er veldig fornøyd med at skiltingen nå er på plass. Jeg fikk en henvendelse der det ble ytret ønske om parkering forbudt i dette området. Det er viktig at det kan leveres varer sikkert, samtidig som trafikken flyter. Jeg lovte å få det til. Det er viktig å legge til rette for at vareleveringen skal gå bra, sier Bjørkmo.

– Vi trenger ikke å parkere overalt heller, i hvert fall ikke i rundkjøringer, og det er nok parkeringsplasser andre steder i sentrum, legger hun til.

– Er vareleveringen et problem flere steder i sentrum?

– Jeg har ikke fått flere direkte henvendelser om det. Vi skal ha en gjennomgang på formannskapsmøtet på torsdag om parkeringssituasjonen, der jeg har bedt rådmannen gjennomgå forholdene i samarbeid med næringslivet, sier ordføreren.

Les også: – De som jobber i sentrum, bør parkere utenfor

– Kaotisk

Med skiltene øker mulighetene for en mer stressfri arbeidshverdag for Fjellheim. Ellers i Sortland er kaoset fortsatt komplett.

– Det er kun et par butikker som har forhold som er gode for varelevering. Ellers er det fryktelig. Vi må bære inn varer via fortau og parkere midt i gata. Så ideelt er det ikke, men vi gjør det beste vi kan under rådende forhold, sier Fjellheim.