Slik blir vårprogrammet på Kulturfabrikken

Anne-Kat Hærland, Dagfinn Lyngbø og Bjørn Sundquist er blant de kjente humoristene som kommer til kulturhuset på Sortland neste år.
Sortland

Humor og teater preger Kulturfabrikkens foreløpige program for neste år.

Populære forestillinger

Både Anne-Kat Hærland, Dagfinn Lyngbø, Erik Mogeno og Bjørn Sundquist kommer med sine populære humorshow til Sortland til neste år.

– Hærland kommer med sitt show «Gudbedre», der hun forteller ting om seg selv som er helt sanne, mens Erik Mogeno, best kjent som buktaler, har tatt steget til stand-up om farsrollens viderverdigheter i «Du skal bli pappa!», skriver Kulturfabrikken i en pressemelding.

Og skuespillerlegenden Bjørn Sundquist blir publikum bedre kjent med i «Et hælvettes liv».

– Det er en forestilling der humor spiller en stor rolle, selv om det ikke direkte er et stand-up-show.

Dagfinn Lyngbø besøker Kulturfabrikken, men ikke før i oktober, med sin nyeste forestilling «Supersmud».

– Den spilles for tiden for fulle hus i Oslo og allerede er sett av mer enn 65.000 publikummere.

Les også: Torfinn tilbake der det hele startet

Vesterålen Teater tilbake

Siste helga i januar har Kulturfabrikken kalt Teaterhelg på fabrikken, da kommer KATMA/Figurteateret i Nordland og Nordland teater med tre store produksjoner: «Mørkemodig», «Rekyl» og «Jeg forsvinner».

I Kulturuka inntar Vesterålen teater Sortland gamle kino med stykket «Clandestino». Det er planlagt fire forestillinger.

I april kommer Nordland teater tilbake med forestillingen «Det eventyrlige Dissosia».

Les også: Savner fokus på ungene

«De fire årstider» og bingo

Engegårdkvartetten og Nordnorsk opera og symfoniorkester (NOSO) kommer med klassisk musikk også i vår.

Kammerutgaven av NOSO ledes av Henning Kraggerud når de framfører Vivaldis «De fire årstider».

i januar kan vi ønske sola velkommen med solkonsert sammen med Ola Bremnes og landsdelsmusikerne Ann-Sofie Godø og Runa Bergsmo.

Og du trenger ifølge Kulturfabrikken ikke å være ihuga fan av årets nobelprisvinner i litteratur for å glede deg over Ida Løvheim og Johan Aarsteins gjendiktning av Bob Dylans poesi på nordnorsk.

I serien Boksen går kommer Hanne Kolstø. Peer Nic Gundersen og Bingokongen Ronny Haugeland kommer også å se igjen i Kulturfabrikken i løpet av våren.

Les også: Vant Laterna Magica med film om oldemor

Fortsetter med kjente konsept

For barna lokker Kulturfabrikken med konseptet Barnas fabrikk, med blant annet Solfest, Trylledag, Aprilsnarr, Dansens dag og sommerferiespesial.

Konseptene Dagskift, Ungdomsfabrikken, Babykino, Vi strikker på fabrikken, Fotokafé med Vesterålen fotoklubb og Lønningsquiz fortsetter.

Utover våren blir det på ny Kulturuka, Ny musikk-uka, UKM Vesterålen, Vårkonsert med unge musikere, Showkonsert med Sortland musikkforening, Vesterålen kortreff, Verdens internasjonale trekkspilldag, Den internasjonale bokdagen, Samefolkets dag og 17.mai-feiring på Kulturfabrikken.

Det blir med andre ord mye kultur på Sortland også neste år.