Sjefen bekrefter: Det blir Fæsterålen i 2017 også

Første artistslipp kommer allerede i januar.

MUSIKK FOR KIDSA: Det blir også neste år arrangert FamilieFæsterålen.  Foto: Gaute Bergsli

DEBUTÅRET: Deadline-sjef Stein Inge Pedersen (til høyre) under forberedelsene til første utgave Fæsterålen i fjor.  Foto: Gaute Bergsli

Sortland

Deadline-sjef Stein Inge Pedersen bekrefter lørdag at det blir storfest på Sortland også i august neste år.

Deadline Event har satt av helgen 25.-26. august 2017 til Fæsterålen, og billettsalget starter allerede 20. desember.

25. januar kommer første artistslipp.

– Det har vært en prosess, og det har ikke vært helt sikkert at vi skulle gå for en tredje festival. Vi er avhengig av samarbeidspartnere for å få dette til. I år doblet vi blant annet bookingbudsjettet, og uten partnerne kan vi ikke ta den risikoen. Men vi har blitt kontaktet av flere som ønsker å være med, og jeg er glad for å si: Det blir Fæsterålen neste år også, sier Pedersen til VOL.

Les også: Satser på gjentakelse neste år

Samme konsept

Han sier folk vil kjenne igjen festivalen i 2017 fra de to foregående.

– Det blir mye det samme. Vi skal ikke lage en festival der folk står med lukkede øyne og hører på musikk. Det skal være en stor fest med liv og røre. Og jeg håper vi klarer å få til det i enda større grad neste år.

– Hva er det største forbedringspotensialet dere har?

– Det er ingenting som har vært krise. Organiseringen av frivillige gikk mye bedre i år, og politiet har vært fornøyd med gjennomføringen. Men skal jeg peke på et par ting, kan vi få bedre kapasitet på toaletter og bongsalg og kanskje ha flere lyspunkter ute på området når det blir mørkt.

Les også: Kystvakta ble «okkupert»

Vil ikke ha feriefestival

Folk spør ham ofte om hvorfor festivalen arrangeres først etter sommerferien.

– Vi lager en festival for dem som bor her, ikke for turister. Og det er viktig for opplevelsen at det blir litt mørkt ut på kvelden. For FamilieFæsterålen, som vi også kjører på med videre, er vi også avhengige av at skolene er i gang igjen, sier Pedersen.

5.955 feststemte mennesker besøkte Fæsterålen i år. 1.670 var der på fredag, mens 2.785 tok turen lørdag. I tillegg kom rundt 1.500 på FamilieFæsterålen på dagtid på lørdag.