Feirer sola med Ola

Lørdag inviterer Kulturfabrikken på Sortland til solfest med med eventyrstund, solboller og solkonsert med Ola Brenmes og landsdelsmusikere.

Fiolinist Øivind Nussle.  Foto: Karl Inge Punsvik

Pianist Ann-Sofie Godø.  Foto: Øivind Arvola

Runa Bergsmo spiller cello under lørdagens konsert.  Foto: Øivind Arvola

Sortland

Solas tilbakekomst går ikke umarkert hen i nord, og lørdag inviterer Kulturfabrikken på Sortland til solfest. Konseptet Barnas fabrikk byr først på eventyrstund, selvfølgelig om sola, med barne- og ungdomsbibliotekar Ida Walenius.

Har med seg trio

Deretter blir det solkonsert for både store og små i Møysalen med Ola Bremnes og landsdelsmusikerne Runa Bergsmo på cello, Ann-Sofie Godø på piano og Øivind Nussle på fiolin. De tre sistnevnte utgjør trioen Arctimus.

– Ola retter et underfundig blikk på 2016 og gleder seg over solas tilbakekomst. Betraktningene og fortellingene hans får godt følge av både sanger og instrumentalstykker. Ola fremfører egne låter ledsaget av Arctimus trio, i arrangementer skrevet av Skjalg Bjørstad og Helge Sveen. De minste vil også få Olas oppmerksomhet gjennom egne eventyrsanger, forteller Kulturfabrikken i en pressemelding.

Eventyrkonsert

Førstkommende mandag skal Møysalen fylles to ganger med til sammen 300 barnehagebarn, når Bremnes, Godø og Bergsmo skal fremføre et musikalsk eventyr som Bremnes selv har skrevet.

– Fortellingen handler om sola og mørketida og er akkurat passe skummel til at barna vil følge godt med og puste lettet ut når alt ender bra. Forestillingen inneholder sanger av Bremnes og Bergsmo, som barna har hatt anledning til å øve på, og flere andre sanger og instrumentale stykker er med på å sette farge på handlingen, forteller Kulturfabrikken og ønsker velkommen til solfest.