Ole Tom Pettersen frustrert over folks kjørevaner i dårlig vær:

– Folk må holde seg på sin side av gulstripa

Det sier Ole Tom Pettersen, som mener å ha vært nær seks frontkollisjoner på strekningen Sortland-Melbu, på grunn av bilister som ligger midt på veien.

  Foto: Erik Jenssen

Sortland

Pettersen kjørte i 15-tida torsdag fra Sortland til Melbu, en strekning på rundt 4,5 mil, og opplevde seks nestenkollisjoner.

– Mange bilister ligger midt i veien, så jeg vil oppfordre folk til å holde seg til sin side av gulstripa, sier han på telefon til VOL.

Han trekker frem at det i dag er dårlig føre, og dårlig sikt. Han frykter at bilister som ligger midt på veien kan forårsake ulykker, og spesielt på en dag som dette, med dårlig kjøreforhold.

– Folk burde være mer oppmerksomme i dag enn på en vanlig klarværsdag. Selv holdt jeg på å kollidere front mot front seks ganger. Jeg måtte legge meg så langt ut mot grøfta, at jeg var borti minst to-tre veistikker. Det er farlig, sier Pettersen.

Han har vært i kontakt med politiet om situasjonen.

– Det er lite de kan gjøre, så fremt de ikke har registreringsnummeret på bilene. Jeg kommer til å ta nummeret neste gang, sier Pettersen, som oppfordrer folk til å vise hensyn på veiene.

Operasjonssentralen til Nordland politidistrikt har ikke fått info om noen nestenulykker, men oppfrodrer folk til å kjøre etter forholdene.