For fjerde gang blir det i helgen arrangert alternativ messe i Samfunssalen på Sortland.

Ikke bare spirituelle tjenester innen hiling og spådommer er å finne blant de 30 bodene, men også produkter for helse og velvære, bøker og brukte gjenstander.

Spådd av myreværing

Heidi Elisabeth Myrvang, eller Chaymara som hun også kaller seg, bor på Myre og jobber profesjonelt som samtaleterapeut. Hun var en av utstillerne på den kreative livsstilsmessen.

VOL satte seg ned ved bordet hennes for å bli spådd i såkalte Vikingkort, som er ett av flere verktøy hun bruker i sin veiledning. Etter at VOLs journalist har trukket sju kort, begynner hun å fortelle om hva som venter i inneværende år.

– Jeg ser at det kommer til å skje mye i livet ditt. Du skal gjennom en mental renselse, både på det indre og på det ytre plan. Det blir mange endringer. Du vil starte på helt nye prosjekter og mye kan også tyde på et jobbskifte i løpet av året. Men for å komme videre må du først avslutte flere ting: En relasjon, med en kvinne, som har vart i mange år, men som har hanglet lenge, må avsluttes snarest. Når den relasjonen er over, vil et annet potensielt forhold som har stått på vent en god stund, omsider begynne å bevege seg fremover. 2017, for deg, vil handle mye om å gi slipp, slik at du kan åpne for nye opplevelser og hendelser. Det blir et svært begivenhetsrikt år, utdyper hun.

Les også: Sonja satser på sansene

Myrvang ser ikke på seg selv som en tradisjonell spåkone og foretrekker heller å bli kalt åndelig veileder eller samtaleterapeut.

– Jeg har hjulpet mange mennesker og fått gode tilbakemeldinger. Men jeg har også møtt noen skeptikere opp gjennom. Jeg synes det er bra at folk er kritiske og stiller spørsmål. Det er sånn det skal være.

– Snevrere før

Tone May Michelsen står bak messa. Hun er finnmarking, men bosatt i Halden og har arrangert messe på Sortland hvert år fra 2013 til 2015. I fjor tok hun en pause, før hun i år er tilbake med kreativ livsstilsmesse.

– Messa var snevrere de tidligere årene, da vi bare kalte det «alternativmessa». Mange tenkte nok at det bare var healere og den type ting her, men nå tilbyr vi også helse og velvære og et bredt spekter av produkter og tjenester innen alternativ livsstil, sier hun.

Les også: En alternativ helg på Sortland

Kommer tilbake

Arrangøren er lørdag fornøyd med oppmøtet til vesterålingene så langt.

– Vi hadde mange folk innom i går, og det kom mange folk hit tidlig i dag. Det er uvanlig på en lørdag, når man forventer at folk er ute og handler først.

Og for interesserte som ikke hadde mulighet til å besøke årets messe, lover hun at dette ikke blir siste messe på Sortland.

– Jeg kommer tilbake til neste år.

Se videoreportasje fra messa øverst i saken.