- Sammenlignet med tilsvarende tidspunkt tidligere år, vil jeg anslå at salget har økt et sted mellom 50 og 100 prosent etter at filmen hadde premiere. Jeg har ikke tallene klare ennå, men det har vært veldig merkbart. Før filmen kom var det ganske stille i butikken, forteller daglig leder i Blue City Shop, Tommy Nygård til VOL.

Filmen Fifty Shades Darker hadde premiere i forrige uke, og er oppfølgeren til den mye omtalte Fifty Shades of Grey som blant annet skildret bondage inngående. Begge filmene inneholder en rekke eksplisitte scener, med hyppig bruk av diverse typer sexleketøy.

Metallkuler og benspredere

Mange har tydeligvis latt seg stimulere av det de har sett i filmen, både i verden og ikke minst i Vesterålen. De er særlig to ulike typer produkter som har pirret nysgjerrige vesterålinger.

- Jeg har solgt mange pakker med metallkuler, også kalt vaginakuler. I tillegg har det gått mye av såkalte benspredere. Intensjonen er at kvinnen fester disse rundt anklene, for å spre bena mest mulig, forteller Nygård.

- Nå skal det sies at bensprederen som brukes i filmen er atskillig kraftigere og større enn de jeg selger, legger han til.

På grunn av pågangen har Nygård måtte bestille både flere pakninger med metallkuler og benspredere.

- Med så stor etterspørsel ble jeg raskt utsolgt, sier han.

- Folk er nysgjerrige – Jeg har hatt alle typer kunder, inkludert politi, røver og prest Blue City Shop på Sortland så dagens lys i 2006 år. Oppstarten for kondomeriet som er Vesterålens eneste, var dramatisk. Da husleierne fant ut hvilke produkter den ferske butikken skulle selge, satte de foten ned.

Selv om Nygård er overrasket over salget, er han ikke forbauset over at mange lar seg påvirke av filmen.

- Folk blir nysgjerrige og så får de lyst til å prøve ut selv. Det er helt naturlig, enten det er i Vesterålen eller andre steder i verden, sier han.

Salget av sexleketøy hos Blue City Shop økte også betraktelig i forbindelse med den første filmen i serien.

- Det var også en økning da boka kom, ett par år tidligere. For mitt vedkommende kunne det gjerne kommet en ny Fifty Shades-film hvert år, smiler Nygård.

Stadig flere menn

Det er i hovedsak kvinner som strømmer til kinosalen for å se Fifty Shades Darker, men det betyr ikke at det bare er kvinner som stikker innom Blue City Shop for kjøpe varer fra filmen.

- Det er en god del menn også, kanskje med en liten overvekt av par. Men det er nok også en del menn som blir sendt av koner og samboere. Aldersspredningen er også stor, fra helt unge personer i starten av tyveårene til de over 70 år. Sexleketøy er noe som fascinerer og appellerer til alle, understreker Nygård.

-Deilig å se Dette er Vesterålens mest solgte sexleketøy Sommeren har for lengst ankommet Vesterålen, i alle fall i kalenderen. Det betyr, for mange i alle fall, mer ømmhet, varme og kos. Vesterålens eneste kondomeri, Blue City Shop, har allerede merket at etterspørselen etter sexleketøy, øker.

Eier av det erotiske nettstedet Sinful.no, Mathilde Mackowski, har tidligere uttalt til Dagbladet at norske menn lar seg inspirere til å eksperimentere med bondagelek etter å ha sett filmen.

- Det synes jeg er deilig å se, fordi variasjon kan være nøkkelen til et godt sexliv, og det å prøve noe nytt kan bidra til å holde gnisten i gang i forholdet, sier hun.

Fifty Shades Darker har også inspirert enkelte til å tenke alternativt i forbindelse med kinobesøket. Forleden ble det oppdaget to agurker som lå igjen under kinosetet i en av salene på Fredrikstad kino etter en visning av den nevnte filmen. Det hører med til historien at emballasjen på agurkene var uåpnet og at de tilsynelatende var ubrukt.