Åpnet nytt treningssenter på Sortland

Torsdag var det duket for åpningen av det nye treningssenteret Frisk, på Sortland.
Sortland

- Det var kø i døra da vi åpnet. Rundt 25 personer kom for å hente treningskort. Vi er veldig fornøyd med responsen så langt, forteller daglig leder Jørn Arne Rød.

Sammen med John Christian Bech, er han eier og grunnlegger av senteret, som er lokalisert i Kjøpmannsgata på Sortland, i det som tidligere var lokalene til Sparebank1. Ideen til prosjektet var det Bech som fikk.

- Han er veldig treningsglad, noe jeg også er, men i mindre grad. Da han kastet ut ideen om at vi kanskje skulle starte et treningssenter, tente jeg på forslaget. Deretter bestemte vi oss for å gå i gang, forklarer Rød.

Differensiert pris

Senteret tar utgangspunkt i en kundefilosofi som langt på veg baserer seg på skreddersydde opplegg for hver enkelt kunde.

- Vi differensierer prisen ved at folk betaler for den treningen de vil ha. Ønsker de bare styrketrening og spinning, for eksempel, så betaler de bare for det og ikke alt mulig annet, sier han.

Lokalet er 400 kvadratmeter og inneholder klassisk treningsutstyr som tredemøller, styrkeapparater og egen spinningssal. I tillegg har de laget egen avdeling med manualer og frivekter.

Mange medlemmer

Det ferske senteret har allerede fått et pent antall medlemmer. Men selv om de har gunstig tilbud og lave priser, er ikke Rød videre opptatt av konkurransen med Atletic Nord og Stamina.

- At så mange vil trene her viser jo at det er marked for et senter til. Ellers er vi ikke så opptatt av konkurranse. Vi har vært flinke til å ordne avtaler og har jobbet mye og hardt med finansieringsmodellen. Vi mener at vi har funnet en god løsning som vil fungere, sier han.

Har troa

Rød forteller at de har investert betydelig kapital i prosjektet, men føler samtidig at de har god økonomisk kontroll.

- Hensikten er ikke å bli rike på dette. Vi har heller ikke noen store, hårete mål. Begge to skjøtter dessuten jobber ved siden av. Likevel har vi god tro på at vi skal klare å holde det gående slik at vi kan fortsette å tilby trening til innbyggerne i Sortland og omegn i fremtiden, slår Rød fast.

Det nye treningssenteret, som er ubemannet og ikke har resepsjon, huser også Backmannklinikken, som eis av Mikaela Backman.