NRK sender live fra stua til Lise under Melodi Grand Prix

Under lørdagens direktesendte Melodi Grand Prix-finale, skal NRK sende live fra stua til Lise-Kristin Finden fra Sortland.

Under lørdagens direktesendte Melodi Grand Prix-finale, skal NRK sende live fra stua til Lise-Kristin Finden fra Sortland.   Foto: Hege Abrahamsen

Sortland

Hun hadde i utgangspunktet sett for seg en rolig lørdagskveld hjemme med ungene, men slik blir det ikke.

Tirsdag kveld fikk Lise-Kristin Finden en forespørsel fra selveste statskanalen, og før hun visste ordet av det hadde hun invitert NRK hjem på Melodi Grand Prix-fest førstkommende lørdag.

– Jeg har ungene, og hadde i utgangspunktet ikke barnevakt, og skulle ikke ha noe fest, forteller Finden.

Men det var før henvendelsen fra en prosjektleder i NRK om at de trengte en fest i Nord-Norge å sende live fra under finalen. 

– Så da blir det fest! Og det kan vi, sier Finden.

Årets norske finale går av stabelen lørdag, med kjente navn som Kristian Valen og Rune Rudberg blant de ti finalistene. Nytt av året er at en internasjonal jury skal være med på å velge ut fire låter som skal gå til en gullfinale. Hvem som vinner denne, er det tv-seerne som bestemmer.

Glitter og stas

Lørdag kommer en «hallo-dame» og to teknikere fra NRK for å kjøre livesendingen fra stua til Finden hjemme på Sortland.

– Jeg har invitert en del folk, men jeg tror ikke vi blir så veldig mange. Jeg tror vi kjører litt ost og vin, også skal jeg pynte så det synger. Det blir ballonger, glitter og stas, sier Finden til VOL.

– Også må vi vel forberede oss litt, finne ut hvem som spiller og om vi har noen favoritter. Jeg tror det kan bli veldig artig, sier hun.

Artig konsept

– Hva slags forhold har du til MGP?

– Jeg har fulgt med siden jeg var lita, og det er jo veldig artig. Det er ikke så høytidelig, med mye glitter og glamour. Når det er MGP har du lov til å pynte deg, og kanskje være litt harry. MGP får ut galskapen i folk på en bra måte, sier hun.

Hun har fortsatt ikke fått så mye informasjon om hva som skal skje.

– Men jeg har fått inntrykk av at de skal innom fester på ulike steder i landet i løpet av sendinga, sier hun.

– Selv om det er med skrekkblandet fryd jeg gjør dette, er det artig å hive seg med på noe man ikke har gjort før, sier Finden.