Har samlet inn 200.000 kroner til Krafttak mot Kreft

Sortlandsrussen har satt ny innsamlingsrekord til kreftsaken.

Andreas Hjellbakk og Marthe Starheim er godt fornøyd med at sortlandsrussen har samlet inn over 200.000 kroner til Krafttak mot kreft. 

Sortland

I fjor samlet russen ved Sortland vgs inn 110.000 kroner i samme ærend. I år ligger summen på 200.348, i skrivende stund. Det er ny vesterålsrekord i forbindelse med Krafttak mot Kreft.

- Det er en øke på 80 prosent, sier Andreas Hjelbakk, som sammen med Marthe Starheim har ansvaret for aksjonen på vegne av sortlandsrussen.

Bøsseaksjon

Pengene har blant annet kommet inn i form av bøsseaksjon og en digital nettaksjon. 69 russ trålte rundt i sine respektive vesterålskommuner onsdag og torsdag i denne uka for å samle inn penger.  Næringslivet har også bidratt til aksjonen.

De to vil rette en stor takk til Eik-senteret på Sortland som har arrangert sin egen aksjon til inntekt for russeaksjonen.

- Tidligere i år mistet de en kollega til kreft og ønsket derfor å gjøre noe. Vi er veldig takknemlig for det, sier Starheim.

- Vi vil også trekke frem Vea Maskin som har bidratt, i tillegg til næringslivet på Sortland, sier Hjellbakk.

Nesten alle blir rammet

Ungdommene kan berette at engasjement blant russen for å delta på bøsseaksjonen, har vært forholdsvis bra.

- Mange har vært interessert i å være med, men vi kunne godt ha vært enda flere, sier Starheim.

- En av tre personer blir ramma av kreft i løpet Kreft er noe alle personer har eller får et forhold til i løpet av livet. Derfor er det verdt å bruke tid på en slik aksjon, mener Hjellbakk.

- Årets viktigste aksjon

Innsamlingsaksjonen er såpass viktig for russen at de også har inkludert deltakelse i Kreftak mot Kreft som en del av russeknutene.

- Dette er årets viktigste aksjon. Alle som har deltatt på aksjonen får en liten bøsse som de kan henge i russelua som viser at man har vært med å utgjøre en forskjell, slår Marthe Starheim fast.


Faktaboks

• Hvert år får flere enn 32 500 nordmenn kreft.

• Krafttak mot kreft er Kreftforeningens bøsseaksjon som blir gjennomført for 12. år på rad. Årets innsamlingsmål er 40 millioner kroner.

• I år går pengene til forskning på livsforlengende behandling og til bedre tilbud til dem som lever med uhelbredelig kreft.

• Over 20 000 bøssebærere vil besøke norske hjem i aksjonsukene. I Nordland stiller  bøssebærere. I Nordland deltar 1500 bøssebærere.

• I Nordland  (bortsett fra Sortland) er det bøsseaksjon torsdag 9 mars i: