- Jenter samarbeider bedre enn gutter på fotballbanen

I helga var Blåbyhallen fylt med 41 jente og damelag 41 lag fra store deler av Nord-Norge, i Skibsgårdencup.

Sandra Olsen Knutsen og Miia Victoria Haagensen spiller på Stålbrott. 

Sortland

- Det er gøy å spille her. Jeg synes det er litt bedre at det bare er jenter som er med. Vi er nemlig flinkere til å forstå hverandre og samarbeide på banen, forteller Sandra Olsen Knutsen.

Mer aggressive

Hun spiller på Stålbrott, sammen med blant andre Mia Victoria Haagensen. Sistnevnte deler venninnens syn om at det annerledes å delta i en turnering med bare jenter.

- Guttene er ofte mer aggressive, legger Haagensen til.

Da VOL snakket med de to jentene, hadde de spilt to kamper som inkluderte en seier og ett tap.

- Det viktigste er å ha det gøy og at vi får muligheten til å møte nye lag, sier Haagensen.

-Like artig uansett

14 år gamle Tobias Holde Skog var en av dommerne i turneringen. Han er vant med å dømme både gutter og jentekamper og synes egentlig ikke forskjellen er så stor.

- Jeg synes det er ganske likt, men jentene er nok litt mer forsiktige. Det er like artig uansett hvem man dømmer, sier han.

Godt arrangement

Trine Arntsen er trener for Svolværs J15-lag. Hun har bare godord å si om turneringen.

- Flott arrangement. Og så er det fint for jentene å komme hit. Dette er deres helg. Dessuten er denne turneringen en fin måte å sjekke hvilket nivå man ligger på, sier hun.

Fra mange steder

Cecilie Berg er dommeransvarlig i Sortland IL og har vært med å arrangere turneringen. Hun er godt fornøyd med gjennomføringen.

- Vi har hatt lag fra Vesterålen, Ofoten, Lofoten, Harstad, Tverrlandet og Tromsø. Det har vært mye folk innom og det har vært et vellykket arrangement, forteller hun.