Rundt 40 jazzentusiaster hadde tatt turen til Blåboksen da jazzlegenden Knut Riisnæs holdt konsert på Sortland lørdag kveld.

Konserten ble arrangert av Sortland jazz- og viseklubb i samarbeid med Kulturfabrikken.

– Vi har tenkt å spille litt streit jazz for dere, sa Riisnes til publikum etter å ha åpnet konserten med «Midnight Waltz», skrevet av den amerikanske jazzartist Cedar Walton.

Levende jazzlegende

Sammen med kvartetten sin fremførte han også tittelåta «2nd Thoughts», fra hans siste jazzplate, som han ga ut i høst (hør et utdrag i videoen i saken).

71-åringen startet karrieren på 1960-tallet og ble raskt regnet som en av Norges fremste jazzmusikere og saksofonister, og han er også blitt en anerkjent mann i både skandinavisk og europeisk jazz, ifølge jazzklubben.

Inspirert av amerikansk jazz

De musikalske røttene hans springer ut fra amerikansk 60-tallsjazz, med inspirasjon fra storheter som Charlie Parker og John Coltrane. Men det var andre amerikanske, og franske, jazzkomponister som ble trukket frem på lørdagens konsert.

– Donald har vært veldig i vinden nå. Så vi skal spille en amerikansk standar som har en tittel som godt kunne vært et sitat fra «The Donald». Her er «This Thing for You Is Me», sa Riisnæs i introduksjonen av låta, til latter fra publikum.

Deretter spilte kvartetten «Inner Circle» av den franske pianisten Michel Petrucciani, før de avsluttet konserten med pianist Anders Aarum sin egenskrevne «Sniper Song».

Men vent, publikum ville ha mer.

Avsluttet amerikansk

Riisnæs, som de siste årene har samarbeidet med artister som Vidar Busk, Sigurd Køhn, Hilde Louise Asbjørnsen og KORK, intoduserte bandet bestående av nevnte Anders Aarum på piano, Jens Fossum på bass og Tom Olstad på trommer, før han avsluttet konserten med «She Was Too Good To Me» fra den klassiske, amerikanske jazzstandardboka.

Publikum var stille og oppmerksomme hele konserten og ga sin takknemlig applaus da kvartetten forlot scenen etter halvannen times klassisk jazzstemning i Blåboksen.