Ferra Consult AS har nå sendt inn justerte planer for utbyggingen av Sortland Senter til godkjenning hos Sortland kommune. Det er Johnsen Eiendom AS som eier senteret.

Du kan se hele søknaden her.

Bygger ut for 100 millioner kroner: Slik blir nye Sortland Senter Planene for den omfattende utbyggingen av Sortland Senter er klare. Målet er å starte byggingen i midten av august. Ny etasje

Av planene framkommer det at Clas Ohlson skal ha butikk i den nye andreetasjen som skal bygges.

– Dette er ikke endelig bekreftet. Den avklaringen får vi i begynnelsen av mai, sier Johnsen til VOL.

Kommunikasjonsrådgiver i Clas Ohlson sier til VOL:

– Sortland er et spennende område i utvikling. Vi er hele tiden på jakt etter nye områder å etablere oss, og vi har som mange andre steder vært på befaring i Sortland. Men det finnes per i dag ingen konkrete planer eller signerte kontrakter om etablering her, sier hun.

Ferdig 20. juni 2018

Utbyggingen av kjøpsenteret avhenger ikke av denne avklaringen.

– Vi kommer uansett til å starte bygging 1. august i år. 20. juni i 2018 skjer den siste åpningen. Vi kommer til å endre på alt, også i førsteetasjen, sier Johnsen.

Rema og Europris

Førsteetasjen skal etter planene inneholde Rema 1000, Sport1, Europris og Apotek1. I tillegg skal Elkjøp ha lager i denne etasjen.

– Rema-butikken skal ligge der den ligger i dag, men på en litt annen måte, sier Johnsen.

- Vi ser på Sortland - Sortland er definitivt et sted vi vurderer etablering, hevdes det fra varehusene Jula, Biltema og Clas Ohlson. Flytter opp

Elkjøp og Jysk skal flytte opp fra dagens førsteetasje til den nye andreetasjen. Jysk flytter både butikk og lager. Det er videre planlagt lokaler for optiker og Carisma frisør. Poulsson skal også ha tilhold i den nye andreetasjen.

Og kanskje Clas Ohlson, som er tiltenkt en butikk på 385,5 kvadratmeter.

– Det er ikke alle avtalene som er avklart. Det skyldes at det er styrene i bedriftene som skal godkjenne avtalene. Det er også andre avtaler som vil bli avklart i mai, sier Johnsen.