– Vi har aldri vært færre enn 150 deltakere

Fredag var det nøyaktig ett år siden Lønningsquizen i Kulturfabrikken startet opp. Arrangementet har vært en suksesshistorie fra ende til annen.
Sortland

– Vi har vel aldri vært færre enn 150 personer siden oppstarten. Det synes vi er stas. Rekorden er på 190. Det var nesten på grensen til det uforsvarlige, sier Lars Liset.

Savnet quiz

Han er en av fire faste quizmastere som i tillegg inkluderer Ken Rune Hansen, Marianne Hansen og Gaute Bergsli. Da sistnevnte flyttet til Sortland for snart to år siden, var det en aktivitet som ikke var å oppdrive.

– Quiz var noe av det jeg savnet mest. Det er utrolig artig at så mange møter opp på quizene våre og lager så god stemning, sier Bergsli.

Spenning

Og god stemning er det definitivt da VOL er til stede. Vi blir nærmest overfalt av villige deltakere som både vil konversere og la seg avbilde i ulike positurer. Stemningen er løs og ledig, men også spent. Det er tross alt en konkurranse.

– Spørsmålene er ganske vanskelige. Men vi fikk da i alle fall 66 prosent rett i første omgang, forteller Lars Fredrik Martinusen.

– De fleste på laget er i fiskeribransjen, så vi sliter litt foreløpig, sier Martin Rasmussen.

Nybegynnere

Sammen med Kine Elde, Fredrik Olsen og Linn Warem er de quizdebutanter.

– Derfor kaller vi oss Skårungen, smiler Rasmussen.

– Det er et fantastisk flott arrangement. Vi kommer nok tilbake, sier Fredrik Olsen.

– Så lenge vi får barnevakt, kommer det nærmest unisont fra flere ved bordet.

Mye kunnskap

Et lag med noe mer rutine, er Krokmoen. De har vunnet førstepremien ved flere anledninger.

– Hvorfor vi har gjort det så bra vet jeg ikke. Men vi har et lag med mye kunnskap. Vi føler at det går veien i dag også, sier Jan Olav Krokmoen, hvis etternavn har inspirert lagnavnet.

Lønningsquizen, som blir arrangert en fredag i måneden, på datoen som er nærmest offentlig lønningsdag for de aller fleste, består av to runder med 25 spørsmål i hver. Det er maks lov å være seks personer på hvert lag.

-Føler formelen har funket

En av hovedintensjonene med quizen var å skape en sosial arena der folk kan møtes og ha det hyggelig i lag.

– Vi føler at formelen har funket. Å samle såpass mange på en fredag kveld er ingen selvfølge. Folk koser seg og har gitt oss gode tilbakemeldinger. De synes at spørsmålene er varierte og så liker de å være her. Det synes vi er godt å høre. Vi legger ned en del arbeid for å lage gode spørsmål innenfor ulike områder, forklarer han.

152 deltakere

Når opptellingen av kveldens deltakere er unnagjort, kan Liset og resten av quizmasterne konstatere nok et godt oppmøte. Ikke mindre enn 152 personer, fordelt på 21 lag, hadde tatt turen til Kulturfabrikken den fine vårkvelden i mai.

– Det må vi være fornøyde med, slår Liset fast.