Sortland tapte omkamp

Den mye omtalte omkampen mellom FK Senja og Sortland ble alt annet enn kjedelig. Det endte med tap for Sortland.

TAP Her har Senjas Erlend Lian utlignet til 3-3 og Senja er i ferd med å snu omkampen mot Sortland.  Foto: Sander Arnesen

Sortland

Sortland vant serieåpningen i 3. divisjon mot Senja 1-0. Etter kampen protesterte imidlertid FK Senja på at Sortland-kaptein Marius Jørgensen spilte kampen.

Utvist: Her får Marius Jørgensen rødt kort mot slutten av siste seriekamp i 2016, på hjemmebane mot Melbo.  Foto: Sanna Drogset Børstad

 

Han fikk direkte rødt kort i siste seriekamp i 2016, og skulle dermed stått over serieåpningen. Senja fikk til slutt medhold i sin anke og det ble vedtatt at det skal spilles omkamp. Og oppgjøret ble en minnerik affære.

Hjemmelaget tok ledelsen allerede etter tre minutter ved spissen Sebastian Jensen som bredsidet ballen i lengste hjørne fra elleve meters hold. Samme mann doblet ledelsen på heldig vis etter 24 minutter da Markus Johnsgård skjøt i beina på FK Senjas toppscorer, og ballen trillet forbi en utspilt sisteskanse i Sortlandburet.


– Gjør en fantastisk bortekamp

– Vi gjør en fantastisk bortekamp, sier en glad Sortland-trener Steve Lind  Edvardsen.

 

– Deilig at det løsner

Jensen sier til Folkebladet like etter kampslutt at det er godt å få scoret mål igjen.

– Det er ikke til å legge skjul på at det er deilig at det løsner. Det er ingen tvil om at det skal bli flere. Det kommer, smiler spissen som scoret sitt sjette og syvende for sesongen.

Snudde kampen

Det så lyst ut for et helttent Senja-lag, men kun tre minutter senere reduserte Toms Mezs for gjestene, og like etter utliknet Ingar Nicolaysen for for de sorte og hvite. Når Sortland-spiss Frank Poulsen satte inn bortelagets tredje kun to minutter før pause var kampen snudd, og Senjalaget fikk seg en skikkelig kalddusj inn i garderoben.


FK Senja fikk medhold i anken:

Må spille kampen mot Senja på nytt

Senja fikk medhold i sin anke, og det blir nå omkamp mellom Sortland IL og FK Senja.

 

Senja vant

Likevel ga ikke Senja seg. Først utliknet Erlend Lian, før Martin Larsen Traasdahl skjøt blåtrøyene i ledelsen på ny. Like før slutt banket Lian inn sitt andre for dagen, og sørget for at alle poengene ble igjen i Islandsbotn. Trener Kjetil Warholm sier det var veldig godt å få seieren i havn.

– Det er utrolig deilig. Igjen er det en merkelig opplevelse fordi vi har så mange opp- og nedturer i løpet av kampen. Vi starter høyt opp, så plutselig er det helsvart hvor man ikke vet hva man skal gjøre. Plutselig snur det igjen til å være helt der oppe. Det er en følelsesmessig berg-og dalbane, sier en lettet og glad Kjetil Warholm som byttet seg selv inn de siste ti minuttene. 

VOL har ikke lykkes å komme i kontakt med Sortland-trener Steve Evardsen.

Kampfakta

3. divisjon avd. 6, fredag

Senja - Sortland 5-3 (2-3)

Senja Stadion

Dommer: Kristian Kristiansen

Mål: 1-0 Sebastian Jensen (3), 2-0 Sebastian Jensen (24), 2-1 Toms Mesz (27), Ingar Nicolaysen (29), 2-3 Frank Poulsen (43), 3-3 Erlend Lian (63), Martin Larsen Traasdahl (76), Erlend Lian (89).

Gult kort: Erlend Farstad, Per Karlsen, Karl-Christian Karlsen, Sortland.