Det sortlandsbaserte oppdrettsselskapet Eidsfjord Sjøfarm AS har totalt elleve oppdrettskonsesjoner på laks i kommunene Sortland, Hadsel, Øksnes, Torsken, Skjervøy og Nordreisa.

Nærmer seg milliardomsetning

Omsetningen i fjor var på 846 millioner kroner. Det er opp fra 581 millioner kroner året før.

Kostnadene økte også litt, fra 428 millioner i 2015 til 460 millioner i fjor. Det ga et driftsresultat på 387 millioner kroner, mot 153 millioner i 2015.

Les også: Eidsfjord sjøfarm AS doblet overskuddet

Selskapet hadde netto finansinntekter på seks millioner kroner, slik at resultatet før skatt endte på 392 millioner.

Regnskapet for morselskapet Holmøy Holding AS er ennå ikke klart.

– Veldig godt resultat

Daglig leder Roger Simonsen i Eidsfjord Sjøfarm er svært fornøyd med tallene.

– Et veldig godt resultat. Til tross for at vi hadde en liten nedgang i produksjonen fra 2015 til 2016, økte vi både omsetningen og resultatet. Det er helt klart prisene som har ført til det, sammen med at våre ansatte på anleggene har gjort en svært god jobb.

FORNØYD MED 2016: Daglig leder Roger Simonsen ved Eidsfjord Sjøfarm.

– Hvorfor var produksjonen mindre i fjor enn året før?

– Det har litt med konjunkturer å gjøre. Enkelte år hender det at vi starter slaktinga litt tidligere, av ulike grunner.

Har startet godt i år

Simonsen sier også 2017 har startet godt, men kan ikke love et nytt rekordår for selskapet.

– Det er vanskelig å spå. Det kan godt bli et nytt rekordår, men det er avhengig av prisutviklingen. Første halvår i år har vært på linje med fjoråret, med gode priser, så det lover i hvert fall godt.

Grovfjord mekaniske verksted bygger nå et nytt fartøy til Eidsfjord Sjøfarm.

NYTT FARTØY: Grovfjord Mek. Verksted skal levere en 14,99×10,4 meter servicekatamaran til Eidsfjord Sjøfarm AS i løpet av sommeren. Båten skal ha sin base på Hamneidet i Nord-Troms.

– Inntektene vi får, ønsker vi å bruke til å utvikle selskapet videre. Derfor investerer vi blant annet i nytt fartøy, sier Simonsen.

Ifølge ilaks.no skal båten leveres i løpet av sommeren, og den blir den femte båten verkstedet leverer til Sortland.

Fartøyet skal utstyres med kraner på 65 og 11 tonnmeter, vinsj på 32 tonn og tre capstaner.

Vil fusjonere

Holmøy Holding AS har fra før fire trålere, gjennom tre selskaper. «Holmøy» er eid av Prestfjord havfiske AS, mens «Sunderøy» og «Prestfjord» er eid av Prestfjord AS. «Langøy» er eid av AS Andenes havfiskeselskap AS.

Selskapets styre vurderer nå å endre dette, blant annet ved at AS Andenes havfiskeselskap blir fusjonert inn i selskapet Prestfjord AS, og at det dannes et stort rederi i konsernet.

Dette vil ikke få konsekvenser for de ansatte som følger båten, ifølge årsberetningen.

15.000 tonn laks

Den årlige produksjonen til Eidsfjord Sjøfarm er på rundt 15.000 tonn laks. Fisken selges gjennom søsterselskapet Prestfjord Seafood.

Eidsfjord Sjøfarm er verdt 1,1 milliarder kroner. Dette fordeler seg på 601 millioner kroner i anleggsmidler og 579 millioner kroner i omløpsmidler.

NYTT FARTØY: Grovfjord Mek. Verksted skal levere en 14,99×10,4 meter servicekatamaran til Eidsfjord Sjøfarm AS i løpet av sommeren. Båten skal ha sin base på Hamneidet i Nord-Troms.

Regnskapet viser at selskapet betalte ut 32,2 millioner kroner i utbytte til aksjonærene, og 75 millioner kroner i konsernbidrag.

Egenkapitalen ble også styrket med 190 millioner kroner.