– Pianoet er rett og slett utslitt, og til konsertbruk holder det ikke lenger, sier Bjørstad.

– Når er dagens piano fra?

– Det vet jeg ikke, men det er i hvert fall fra før min tid.

– Et av de beste konsertlokalene

Den anerkjente trekkspillmusikeren la ut en Facebook-post for to uker siden der han varsler en fremtidig kronerulling for å få finansiert et nytt piano.

«Sigerfjord kirke er det desidert beste mellomstore konsertlokalet i kommunen, og målet er nå å erstatte det slitne Aspheim-pianoet med et nytt konsertpiano», skrev han.

Han ser for seg å få finansiert pianoet i løpet av et år eller to.

«Slik kan kirka bli et mer attraktivt konsertlokale, kan gi et bedre musikalsk tilbud ved kirkelige handlinger og ellers være til glede for folk i bygda og regionen», mener Bjørstad.

Ønsker å samle inn 100.000

Kronerullingen skal foregå ved hjelp av dugnadskonserter i kirka og andre steder. Bygdefolk og næringsaktører blir også oppfordret til å støtte prosjektet.

Målet er å samle inn 100.000 kroner, cirka halvparten av prisen for et nytt piano.

– En kronerulling vil også gjøre at sigerfjordingene får et større eierskap til pianoet.

Prosjektet vil starte etter sommerferien, og Bjørstad ønsker seg frivillige til en komité som skal hjelpe til med kronerullinga.

– Jeg har fått masse positive signaler til folk som vil bidra.

– Gir større eierskap

Han sier det vil bli møter med menighetsrådet og kommunen før det bestemmes mer angående kronerullingen.

– Penger til piano settes tidligst av i neste budsjettår. Da er det viktig at vi har penger å bidra med til finansieringen. Før den tid skal jeg spille trekkspill på noen gudstjenester, så det vil ikke bli stille i kirka frem til vi får pianoet, lover Bjørstad.