Vesterålen bil AS ble startet opp av Steinar Stavøy i 1986. Firmaet eies i dag av sønnen Hallgeir Stavøy, som jobber som salgssjefet i firmaet.

I fjor hadde firmaet inntekter på nesten 60 millioner kroner, en nedgang på nær åtte prosent fra 2015. Samtidig endte overskuddet på omtrent det samme – 1,5 millioner kroner.

Tre datterselskaper

Vesterålen Bil AS er datterselskap av Stavøy Holding AS, som også har datterselskapene Norbil AS og Stavøy Eiendom AS.

Konsernets resultat før skatt gikk opp fra 2,4 til 2,6 millioner kroner fra 2015 til 2016.

Driftsdriftsinntektene i fjor var på 94,1 millioner kroner. Det er en økning på cirka 20 prosent fra 2015.

– Dette skyldes i hovedsak mer enn en dobling av inntektene på Norbil kontra året før, sier daglig leder Kine Ellingsen Stavøy.

Salgssjef og eier Hallgeir Stavøy og daglig leder Kine Ellingsen Stavøy i Vesterålen Bil kjøpte i juni 2015 opp Norbil i Harstad. Arkiv

Kjøpte forhandler i Harstad

Sommeren 2015 kjøpte nemlig Stavøy Holding opp Harstad-bedriften Norbil, som i fjor sørget for 38 millioner kroner i inntekter.

Resultatet før skatt endte på 341.000 kroner.

– Oppkjøpet av Norbil har vært positivt for konsernet, og resultatet har være bedre her enn budsjettert, sier Ellingsen Stavøy.

Det første hele regnskapsåret til den nye bilforhandleren ga konsernet 38 millioner kroner i inntekter og et resultat før skatt på 341.000 kroner.

Tapte på bilutleien

Vesterålen bil har igjen datterselskapet Bilutleie Vesterålen Bil AS.

Dette selskapet bidro til 4,9 millioner kroner i driftsinntekter, men driftsresultatet gikk 193.000 kroner i minus.

Underskuddet skyldes i hovedsak et vareforbruk på 2,4 millioner kroner og andre driftskostnader på 2,1 millioner kroner.

– Bilutleie Vesterålen Bil AS økte inntektene i 2016, men årsaken til at resultatet ble svekket, skyldes økte lønnskostnader og økte kostnader i forbindelse med større leiebilpark, forklarer Ellingsen Stavøy.