– Vi ser at Sortland har et veldig fint handelsmønster. Og med den økende turismen i nord er det enda mer aktuelt, sier Alf Mangor Johannessen, som har ansvaret for Burger king- og Peppes Pizzas-etableringer i Nord-Norge.

Tidligere i sommer skrev VOL at Peppes Pizza var aktuell for Sortland. Nå er det altså en mulighet for at en av verdens mest populære aktører innen fastfood-sjangeren kan etablere seg i byen.

– Sortland har vært aktuelt for disse kjedene veldig lenge og vi vet at folk der oppe vil ha disse kjedene, forteller Johannessen, som presiserer at det er for tidlig å snakke om eventuelle lokaliteter.

Har ikke hastverk

Han forteller at det er foreløpig ikke er bestemt når eventuelt Burger King, eller Peppes, etablerer seg på Sortland, om de i det hele tatt gjør det.

– Det er ingenting som haster, og det er heller ikke noe som er sikkert. Kanskje kommer begge, kanskje kommer én av dem. Vi har ingen hastverk. Så vi får se til slutt om det blir den velkjente pizzaen eller den deilige Whopper-burgeren som kommer til Sortland først, sier Johannessen.

Snart 30 år i Norge

Burger King åpnet sin første restaurant i 1954, i Miami i Florida. Hurtigmat-kjeden har etter hvert blitt verdensomspennende og hadde per desember 2016 mer enn 15.700 restauranter fordelt på 100 land. 47 prosent av restaurantene ligger i USA. Den første Burger King-sjappa i Norge åpnet i 1988.  Per 1. mars var det 46 restauranter i Norge og 79 i hele Skandinavia.