Sortland senter skal i løpet av det neste året gjennom en omfattende ombygging og utbygging. Det skal bygges en andre etasje i senteret, eksisterende butikker skal flyttes internt i bygget, lokaler skal fornyes og nye aktører skal inn.

Uteområder og fasader skal også forskjønnes. Prislappen på utbyggingen er rundt 100 millioner kroner, og hovedentreprenør er Sortland Entreprenør.

– Stor operasjon

Byggingen er allerede i gang, og mandag startet entreprenøren opp igjen etter en liten sommerferie. Det kommende året vil det bli mye byggeaktivitet i området.

– Det første vi gjør er å sette opp andre etasje, som er en stor operasjon da det må gjøres en del tiltak med tanke på sikring av underetasjen, samtidig som det bygges. Men vi har en god plan, sier Jan-Eirik Johnsen, daglig leder i Johnsen Eiendom, som eier senteret.

Jan-Eirik Johnsen i Johnsen Eiendom.

Noe av parkeringsplassen er sperret av på grunn av byggearbeidene, men Johnsen tror ikke det skal gå nevneverdig ut over butikkene i senteret.

– Det er litt spesielt nå som vi har en del heisekraner rundt bygget som tar plass, men det har fungert til nå – selv om parkeringsarealet har blitt litt mindre. Det vil bli bedre når vi er ferdig med heisekranene, sier Johnsen og påpeker at parkeringsplassen har vært godkjent for to etasjer siden 2003.

Bygger om nede

Andre etasje regner Johnsen med å åpne i midten av mars neste år. Da har Jysk og Elkjøp flyttet opp, og entreprenøren kan gyve løs på første etasje.

– I mars er to store butikker flyttet opp, og vi kan gå i gang med å gjøre lokalene nede klare for nye butikker, forteller Johnsen.

Det er allerede klart at Europris skal inn i første etasje. Det skal også et apotek, en utvidet Sport 1-butikk og en ny type Rema 1000-butikk med et nytt konsept.

Slik er planen at senteret skal se ut. Illustrasjon: A3 Arkitektkontor AS

Poulsson, Jysk og Elkjøp flytter fra første og opp i andre etasje. Inn her skal også Clas Ohlson, Kid, en optiker og kafékonseptet Rustikk – sistnevnte med utsikt mot sundet.

– Jeg tror dette blir bra. Clas Ohlson er også fornøyd med konstellasjonen av butikker. Det skal inn noen småbutikker til, som enda er hemmelig, sier Johnsen.

Alt skal etter planen være ferdig i juni neste år. Senteret skal også få nytt navn. Hva det blir skal avgjøres til høsten, opplyser Johnsen.