Er allerede gang med planlegginga

Tidenes første Vesterålen Pride, som gikk av stabelen for to uker siden, ble en ubetinget suksess. Nå er det bestemt at arrangementet returnerer neste år.

Kamilla Ravn Fossem og resten av komiteen i Vesterålen Pride, har allerede startet planlegginga av neste års arrangement.  Foto: Vidar Eliassen

Sortland

Da VOL snakket med initiativtaker Kamilla Ravn Fossem i forbindelse med årets arrangement, håpet hun, men var ikke sikker på at det ble en ny runde. Nå har derimot komiteen bestemt seg etter en grundig evaluering.

– Det var mange som dukket opp, mye snakk både før og etter arrangementet. Og så ser vi at det er behov for å ha Pride. Vi fikk blant annet vite at det var mange i det skeive miljøet i Vesterålen som ikke turte å komme. Målet er at Pride skal bidra til å skape et samfunn der alle tør å vise seg fram og å være den de er. Det må mer enn ett arrangement til for å skape en slik endring, utdyper Ravn Fossem.

I utgangspunktet blir neste års arrangement identisk med årets, men med noen få justeringer.

– Vi ønsker å starte planleggingen tidligere og at vi får med alle kommunene, i tillegg til at vi inkluderer skolene. Det er også aktuelt at arrangementet går over flere dager, forteller hun.

Planleggingen er alt i gang.

– Vi håper at folk blir med og gjør neste års Pride like bra som i år, slår Kamilla Ravn Fossem fast.

Det blir anslått at nærmere 300 personer deltok under Vesterålen Pride 2017, som inkluderte både parade, besøk ombord på Hurtigruta, innslag i Kulturfabrikken og festivitas på kvelden.