I løpet av seks programmer skal deltakerne gjennom ulike eksperimenter inspirert av dyrenes metoder for partnerjakt. Spennet er stort − fra husbygging à la beveren, til å finne tonen i duetter lik gibbonapene som synger av full hals for å pleie forholdet, skriver NRK.

– Det blir sykt flaut

Dette kan bli pute-tv av dimensjoner, og Tjønsø selv er sikker på at det kommer til å bli rimelig pinlig å se seg selv på tv.

– Selve påmeldingen var impulsiv, jeg tenkte ikke så mye over det. Jeg trodde vel ikke at jeg ville bli valgt ut, og hadde egentlig glemt hele greia da de tok kontakt for intervju, sier han til VOL.

Slik ble Rune Tjønsø presentert da han skulle være med på Med kjærlighet til Vesterålen.

Han var usikker på om han skulle takke ja da han fikk beskjeden om at han ble plukket ut, men etter å ha tatt noen runder med seg selv, fant han ut at han måtte si ja.

– Uansett så blir det en artig opplevelse, og når det en gang kommer på tv så blir det sykt flaut, men jeg overlever, tenkte jeg. Man lever bare en gang, og da kan man like godt gjøre det meste ut av det, sier Tjønsø.

Reality-dating

Dette er ikke første gang Tjønsø har vært aktuell for reality-dating. Han skulle opprinnelig være en av de tre vesterålske kandidatene i serien «Med kjærlighet til Vesterålen», men serien ble det ingenting av.

Slik presenteres Tjønsø på NRKs nettsider:

Rune Tjønsø (33): Kommer fra Sigerfjord i Sortland. Gründer med eget kaffebrenneri. Lidenskapen for kaffe har ifølge han selv muligens stått i veien for annen lidenskap. Enn så lenge.

− Jeg har mange jern i ilden og har aldri slått meg til ro. Også har jeg blitt litt sær med årene.