Selger Fiskehelsetjenesten til trøndersk selskap

Vesterålen Fiskehelsetjeneste AS selges til et selskap på Frøya. Men Christine Thomassen fortsetter som daglig leder.

FORNØYDE MED AVTALEN: Eier og daglig leder Christine Thomassen i Vesterålen Fiskehelsetjeneste og administrerende direktør Roger Sørensen i Åkerblå AS.  Foto: Pressefoto

Sortland

Åkerblå AS, som holder til på Sistranda på Frøya i Sør-Trøndelag, inngikk tirsdag en intensjonsavtale med Vesterålen Fiskehelsetjeneste AS (VFH) om å kjøpe alle aksjene i sortlandsselskapet.

Det melder de to selskapene i en pressemelding.

Etablert i 1989

VFH ble etablert i 1989 og utfører fiskehelse- og hygienetjenester for havbruksnæringen i Vesterålen og Sør-Troms.

Selskapet har til nå vært eid av Christine Thomassen og har i dag seks heltidsansatte. Thomassen kommer ifølge pressemeldingen til å fortsette som daglig leder i VFH.

– Målet for Åkerblå AS er at oppkjøpet av VFH skal danne et selskap som fortsatt skal være konkurransedyktig og attraktiv som leverandør for våre kunder innen fiskeoppdrett, samt en attraktivt arbeidsplass for de dyktigste fagfolkene, sier administrerende direktør Roger Sørensen i Åkerblå AS.

Vil ha videre vekst i begge selskap

Ansatte i VFH og ansatte i Åkerblå AS er ifølge pressemeldingen glade for at avtalen er i havn og ser frem til utviklingen av begge selskapene.

– Som et ledd i begge selskap strategier og videre vekst er det en viktig avtale som er kommet på plass. Åkerblå AS har hatt gode samtaler og forhandlinger med Christine Thomassen. At vi er kommet til enighet om en avtale, gjør oss både glade og stolte, sier Sørensen.

Sju mill. i omsetning

Vesterålen Fiskehelsetjeneste AS hadde i 2016 en omsetning på sju millioner kroner og endte med et resultat på 849.000 kroner før skatt.

Selskapet sitter på eiendeler til en verdi av 6,1 millioner kroner, ifølge årsregnskapet.