Unge vesterålstalenter på Fæsterålen-scenen

Lokale talenter i Pan fra Andøy og Game of Drums fra Sortland skal lørdag dele scene med artister som HKeem og Atle Pettersen.

Pan som består av Aurora Laupstad (bass og sang), Dina Laupstad (tromme), Eskil Jakobsen (Piano og sang), Runa Stave (gitar og sang).   Foto: Pressefoto

Sortland

Når dagarrangementet FamilieFæsterålen arrangeres for store og små førstkommende lørdag, er det ikke bare med HKeem, Atle Pettersen og ThoseBricks på scenen. Også unge, lokale talenter skal få vise seg frem.

Av de påmeldte er det nå bestemt at Pan fra Andøy og Game of Drums fra Sortland får spille på festivalen.

Kunne spilt på kvelden

I en pressemelding sier festivalsjef Stein-Inge Pedersen at han hadde hørt mye om Pan før de ble plukka ut.

– Når selveste Svein Spjelkavik sier at Pan er så bra at de kunne ha spilt på kveldsprogrammet, ble jeg nysgjerrig. De utmerker seg med en sinnsyk ferdighet og det blir leveranse selv om de er unge, sier Pedersen.

Pan består av Aurora Laupstad, Dina Laupstad, Eskil Jakobsen og Runa Stave, og begynte som et prosjekt hos Eventyrlig musikk, ledet av Thomas Pareli Seines.

– Det blir nesten for vanskelig å få ned på ord hvor langt disse fabelaktige ungdommene har kommet, sier Seines i pressemelding.

Trommis Dina er i tillegg døv, som krever en spesiell rigg, men det stopper henne ikke i å levere musikk som få har hørt maken til.

Trommeshow

Trommegruppa Game of Drums fra Sortland, ledet av trommelærer Håkon Kristiansen, har festivalsjefen også tro på. 

– Vi ble sjukt gira da vi så navnet og vi har hørt gjetord at de leverer trommeshow av rett kaliber. Jeg tror det blir morsomt både for barn og unge og se noe annet enn popmusikk på FamilieFæsterålen, sier han.

Børge Aafløy Opdan skal være konferansier. Sortland Juniorkorps spiller i paraden tidligere på dagen.