Artistansvarlig Therese Korsvik Eliassen forteller om strålende tilbakemeldinger fra artistene som spilte under Fæsterålen fredag og lørdag.

– Det første artistene sa når de kom backstage etter konserten, var: «Hva er der med de folka her? De tar jo helt av!» Artistene elsker å spille på Fæsterålen. Når de får masse igjen fra publikum, spiller de også en bedre konsert, sier Korsvik Eliassen.

– Litt svett stemning

Korsvik Eliassen forteller at det meste gikk som planlagt. Den eneste gangen hun hadde litt høy puls, var da trommisen til Ammunition ringte og fortalte at bandet ikke hadde rukket flyet fra Oslo til Bodø.

Dermed rakk de heller ikke siste fly videre til Stokmarknes.

– Heldigvis stilte Bodø flyklubb med privatfly og fløy bandet fra Bodø til Stokmarknes, så det løste seg heldigvis.

Kommunikasjonssjef Caroline Meier sier bandet, som var sist ut på årets festivalprogram, først kom til Sortland klokka 21.

– Det var litt svett stemning. Men gutta er så drevne at de gikk bare rett på scenen og leverte tidenes avslutning.

Strømbruddet

Litt svett stemning ble det også da det oppstod strømbrudd sent lørdag kveld. Timingen var imidlertid god.

– Tenk at strømmen gikk rett etter Siverts siste låt, og at Ammunition gikk på scenen til oppsatt tid. Det er helt utrolig, sier Korsvik Eliassen.

– I etterkant følte vi at det nesten var symbolsk, for Sivert makset ut stemninga så systemet måtte restartes. Vi anså det som at Vesterålen ble restartet med det smellet. Nå er alt mulig etter at Sivert blåste topplokket av Fæsterålen. Godt personell bak scenen fikk raskt strømmen på igjen. Vi har 100 frivillige som har jobbet begge dager i tre år, så det som gikk skeis, ble raskt fanget opp av årvåkne frivillige, sier Meier og legger til:

– Sivert var helt over seg over hvor bra alt var, og det var rørende å se hjembyen gi ham tidenes velkomst.

Aristene festet blant publikum

Hun sier også at festivalutstyret, med blant annet hatter og sydvester, falt i smak hos artistene.

– De elsket «stæsjet», så de kledde seg om og gikk som vanlige fæsterålinger. Ikke alle vet at de festet med nesten alle artistene på Fæsterålen, sier Meier.

Caroline Meier sammen med en fæsterålsutkeldd ThoseBricks, som i desember i fjor vant musikkonkurransen The Stream. Foto: Privat

Utsolgt lørdag

Lørdag ble begge arrangementene utsolgt, med 3.000 innbetalende på Fæsterålen lørdag kveld og 1.000 på FamilieFæsterålen på ettermiddagen.

Godt over 2.000 skal også ha vært på Fæsterålen på fredag, men noe eksakt besøkstall er ennå ikke bekreftet.

VOL har foreløpig ikke fått en uttalelse fra politiet, men Meier sier det også i år gikk bra med så mange feststemte folk samlet.

– Det var bare de to episodene med folk i havet, ellers gikk det veldig rolig for seg, sier hun.