Nå er den nye båten levert til Sjøfarmen

Grovfjord Mek. Verksted overleverte denne uka servicekatamaranen «Storøy» til Eidsfjord Sjøfarm AS. Båten skal ha base på Sortland.
Sortland

Grovfjord Mek. Verksted i Sør-Troms er Norges største produsent av arbeidsbåter i aluminium og har levert over 115 båter til oppdrettsnæringen siden år 2000.

Denne uka leverte verkstedet sin femte båt til Eidsfjord Sjøfarm AS, en servicekatamaran utstyrt med kraner på 65 og 23,5 tonnmeter.

Det melder Grovfjord Mek. Verksted i en pressemelding.


Sortlandsfirmaet søker 17 utviklingstillatelser i mulig milliardprosjekt:

Nå skal Eidsfjord Sjøfarm AS samarbeide med Rolls Royce

Sortlandsbedriften vil utvikle fremtidens lakseproduksjon i Norge.

 

– God komfort

Rederiet har i valget av løsninger lagt stor vekt på sikkerhet under arbeidsoperasjoner på dekk samt komfort for mannskapet, opplyser daglig leder Bård Meek-Hansen ved Grovfjord Mek. Verksted.

– Båten er derfor bygget med et romslig rorhus med pentry og sittegruppe. I tillegg et stort dekkshus som inneholder tørkerom/verksted, toalett/dusj, og en lugar. Under dekk er det ytterligere en lugar med toalett.

– For øvrig er båten utstyrt med hydraulisk HT-vasker samt dieseltransferanlegg. I tillegg er det montert trapp i skuteside for enkel adkomst til merdring.

 

30 millioner kroner

Båten har en prislapp på 30 millioner kroner. Den vil bli bemannet med to skift, noe som innebærer fire nye arbeidsplasser hos Eidsfjord Sjøfarm, skriver blv.no.

– Dette er en helt ny måte å drive på for oss, hvor vi får utnyttet fartøyet og døgnets timer, med et mannskap som er spesialister på sine oppgaver. De som bemanner båten nå, har til sammen 50-60 års erfaring i oppdrettsnæringa. Vår litt mindre båt, Eidsfjord, blir flyttet til den daglige drifta i Nord-Troms, men Storøy vil arbeide også der ved behov, sier produksjonsleder Rolf Arne Reinholdtsen.

Den nye servicekatamaranen:

  • Hoveddimensjoner 14,99x10,4 meter
  • Utstyrt med kraner på 65 og 23,5 tonnmeter
  • Vinsj på 32 tonn
  • Tre capstaner på henholdsvis fem og tre tonn
  • Øvrig dekksutrustning er hekkrullenhet med hydrauliske andøvere, haikjeft og skiveholder på skinne.
  • Hovedmotorene yter 2x450HK ved 1800 o/min
  • Aggregatet er på 44 kVA.

Rekordoverskuddet i Eidsfjord sjøfarm:

– Pengene vi tjener, skal vi bruke til å investere videre

Eidsfjord Sjøfarm AS får i år to nye båter, men den daglige lederen tør ikke spå om det vil gi nytt rekordoverskudd i 2017.

 

15.000 tonn laks i året

Eidsfjord Sjøfarm AS er havbruksselskapet i Holmøy-konsernet.

Selskapet har 25 fast ansatte fordelt på lokaliteter i Nordland og Troms, med administrasjon på Sortland.

Siden starten i 1990 har selskapet vokst ved oppkjøp av konsesjoner, og sortlandsselskapet har nå en årlig produksjon på om lag 15.000 tonn laks.