I midten av august ble det uttalt at restauranten ved Petroleum Bar skulle åpne 1. september, men åpningen blir nå nesten to uker forsinket.
– Vi har satt neste tirsdag som åpningsdato for restauranten, bekrefter restaurantsjef Tore Willasen fra Grillo Catering til VOL tirsdag.
Lunsjkonsept
Sist måned sa Willasen at de ville vente med å ta imot matgjester til alt er klart. Nå er altså 12. september satt som åpningsdato.
– Det har tatt litt ekstra tid. Vi har valgt å vente til vi er helt klare og skikkelig ferdig før vi åpner. Det blir et lunsjkonsept i først omgang, før lokalet går over til å få et loungekonsept på kveldstid.
Vil være helt klare
Konseptet er sushi og sjømat, og restauranten har hentet inn to sushikokker fra en Michelin-restaurant.
– Vi er utrolig stolte at de faktisk nå bor her begge to. Jeg har selv god erfaring fra å spise sushi, og kjøkkensjef Dawid er en mann som virkelig tar stolthet i det han gjør. Mannen er ufattelig dyktig. Hvis ikke folk er villig til å spise den nye tacoen på Sortland blir jeg forbauset, sier styreleder Jørgen Sollie.
Starter sushirestaurant sammen med Petroleum
Skulle egentlig åpne til påske
Petroleum Bar skulle opprinnelig åpne til påske, men ombyggingen ble større og mer omfattende enn eierne først hadde planlagt.
For å få alt klart, spesielt det bygningstekniske, ble den offisielle åpningen av bardelen utsatt til fredag under Fæsterålen-helga.
Skal være en «kulturspot»
Styreleder Sollie har tidligere uttalt at han ønsker utestedet skal være en «kulturspot» på Sortland. De har vært i dialog med jazzklubben og vil etter hvert strekke ut en hånd til andre kulturaktører, som Kulturfabrikken.
Planen er ellers å ha stand up-show, konserter i ukedagene og andre arrangementer.
– Jeg er ganske sikker på at dette kan skape en synergieffekt for de andre utestedene, sa Sollie tidligere i år.