– Resultatet i Vesterålen er helt vanvittig

Senterpartiets nye stortingskandidat fra Nordland, Willfred Nordlund (29), takker Vesterålen og resten av fylket for tilliten.

Willfred Nordlund kan smile hele veien til Stortinget, etter et brakvalg. Også i hjemkommunen Sortland ble Sp størst. Her er han med Bestemor Inger Kristiansen fra Blokken dagen før valget.  Foto: Silje Helene Nilsen

Sortland

Brakvalg for Sp i Vesterålen:

Senterpartiet også størst i Sortland

Det er ingen tvil om hvem som er valgets store vinner, også i Vesterålen.

Det bredeste smilet på NRK Nordlands valgsending mandag kveld hadde sortlending Willfred Nordlund. Og det med god grunn. Når 95 prosent av stemmene er talt opp i Nordland sitter Senterpartiet med en oppslutning på 18,6 prosent. Det er en framgang på 11,7 prosentpoeng fra sist stortingsvalg. Partiet er størst i en rekke nordlandskommuner, i samtlige vesterålskommuner, inkludert Sortland.

– Jeg må innrømme at jeg ble paff da jeg så resultatet i Sortland. Den så jeg ikke komme. Vi gjør et av de beste valgene der noensinne, sier Nordlund til VOL i 08-tida tirsdag morgen, allerede i full gang med dagen.