– Spillemessig er vi fullt på høyde, men vi slipper inn noen «sjitmål», sier Edvardsen.

Sortland tapte til slutt 3-0 i kampen, som du kan lese referat fra her. Edvardsen forklarer tapet slik.

– Vi taper dueller i avgjørende faser av spillet og i kampen. Samtidig skaper vi for lite. Vi har et skudd i stolpen og et par sjanser til, men skaper ikke nok. Da vi også slipper inn tullemål, blir det tap.

– Fremgang

Edvardsen føler at laget hans til tross for varierte resultater, har fremgang.

– Det er ikke bekmørkt. Jeg syns vi spiller bedre i dag enn da vi slo Tromsø på hjemmebane på mandag. Dessverre har vi tapt de kampene mot lag rundt oss på tabellen som vi helst skulle vunnet for å klatre på tabellen. Det er surt, men vi tar med oss det positive og får jobbe på med det videre, sier Edvardsen.

– Hvordan skal dere holde motivasjonen oppe fremover?

– Det er ikke noe problem. Motivasjonen vår er at vi ønsker å kjempe om tredjeplassen. Det har vi fortsatt sjans til og kommer til å jobbe på det vi klarer frem til siste spark. Motivasjonen har ikke noe med at vi taper i dag. Det har mer med at vi har en liten stall og har noen skader og suspensjoner.

– Må evaluere

– Dere startet strålende i år, men har vært veldig ustabile etter ferien. Hvorfor?

– Litt av det har med marginer å gjøre. Noe med skader og suspensjoner.  Det er ikke noen tvil om at det sammen med at vi har en liten stall, spiller inn. Om vi hadde hatt alle på plass, ville det sett annerledes ut, sier han og fortsetter;

– Spillemessig syns jeg vi tar steg som vi kan bære frukter av neste år.

Men en real evaluering venter han med til etter sesongen.

– Etter sesongen får vi sette oss ned og se ordentlig på hva som er årsaken til at vi har vært så ustabile etter sommeren. Vi må analysere og se om det har med å gjøre at vi har en tynn stall og har skader og suspensjoner, eller om det har med andre ting å gjøre.

Neste kamp for SIL er mot Fløya på hjemmebane 23. september.