En arkitekttegnet enebolig i Solhøgda på Sortland ble nylig solgt for 4.300.000 kroner.

Det var hele 850.000 kroner over verditaksten.

– Det er oppsiktsvekkende at en bolig selges for 850.000 kroner over takst i Vesterålen. Det er veldig sjelden det skjer, sier megler Anniken Frøyslie i Eiendomsmegler1 på Sortland.

For lav takst?

Den arkitekttegnede eneboligen med garasje ble bygd i 1969. Et mindre tilbygg ble oppført i 1984, ifølge boligannonsen.

Boligen har tre soverom, et bruttoareal på 212 kvadratmeter og en tomt på 1.278 kvadratmeter.

Frøyslie tør ikke å si om taksten ble satt for lavt i utgangspunktet.

– Taksten gjenspeiler den gjennomsnittlige kvadratprisen i området, og den er basert på historiske data tilbake i tid. Derfor er det ganske umulig å forutsi om prisen går høyt over taksten.

– Beliggenheten sentral

Det var kun sju interessenter på visning – og tre som ga bud.

– Vi ser at når prisantydningen passerer tre millioner, får vi færre interessenter. Og de som er interessert, vet hva de vil ha.

MEGLER: Det var Anniken Frøyslie fra Eiendomsmegler1 som var megler for boligen som nylig gikk 850.000 kroner over takst. Foto: Gaute Bergsli

– Hva gjorde at akkurat denne boligen gikk så høyt?

– Det er først og fremst beliggenheten i et rolig og barnevennlig område, som også er nært sentrum, skoler og barnehager, mener Frøyslie.

Vestmarka mest populært

Frøyslie begynte i Eiendomsmegler1 i august i fjor, etter flere år som partner i Folk i husan, og etter å ha vært bosatt fem år i Oslo.

– Har du opplevd et tilsvarende salg så langt over takst siden du begynte i fjor?

– Nei, det er ikke så veldig ofte det skjer i Vesterålen. Jeg hadde et salg i fjor høst som gikk for nesten en halv million kroner over takst i Vestmarka. Også det hadde med utsikt, nærhet til idrettsanlegg og barnehager og trygg skolevei å gjøre.

– Er Vestmarka og området rundt Solhøgda det mest populære området i Sortland?

– Ja, det vil jeg si. Jeg vet at etterspørselen etter boliger sør for Kirkåsveien utmerker seg, spesielt i gatene Solveien, Solhøgda og Heiveien. Det er ikke så ofte det blir lagt ut boliger for salg i dette området, så det presser prisene opp.