Sortland videregående skole utnevnt til miljøfyrtårn:

– Dette er en viktig del av skolens samfunnsoppdrag

Ordfører Tove Mette Bjørkmo i Sortland overrakte diplom og blomster til rektor Rune Lødemel før kommunestyret startet torsdag, etter at skolen har blitt sertifisert som miljøfyrtårn.

Tove Mette Bjørkmo gratulerte rektor Rune Lødemel med utmerkelsen.  Foto: Sanna Drogset Børstad

Sortland

– Virksomhetene som er miljøfyrtårn oppfyller kriterier og gjennomfører vedtak for miljøvennlig drift og godt arbeidsmiljø, sa Tove Mette Bjørkmo i sin tale.

Bjørkmo gratulerte skolen, som én av tre miljøsertifiserte videregående skoler i fylket. Skolen er den 12 bedriften i Sortland som har fått utmerkelsen miljøfyrtårn, og det er den første offentlige virksomheten.

Det var en tydelig fornøyd rektor som tok imot diplomet.

Rune Lødemel, rektor ved Sortland videregående skole, takket for prisen, og understreket viktigheten av å gå foran for miljøvennlig drift og bevisstgjøring.  Foto: Sanna Drogset Børstad

 

– Å være miljøfyrtårn er en viktig del av skolens samfunnsoppdrag. En del av vår rolle er å gjøre elevene miljøbevisste og å sikre at de handler etisk forsvarlig. Å få henge dette skiltet på synlig plass er viktig, og vi har lyst til å oppfylle ut over de kravene som stilles til miljøfyrtårn, sa Lødemel.

Han nevner tiltak for å redusere matsvinn, som åpent kjøleskap på skolen der de har avtale med noen butikker, og miljøstasjoner for redusering og sortering av avfall som eksempler på ting skolen har gjort.


Gir nytt liv til mat som er gått ut på dato

En gruppe på seks elever ved Sortland videregående skole er med på et internasjonalt prosjekt som har fått navnet Food for thought De ønsker å gjøre folk bevisste på hvor mye av maten vi faktisk kaster.

 

– Det er ofte ting som kommer fra elevene. Vi så det tydelig i skolevalgdebatten: miljøengasjementet hos elevene er sterkt, sa Lødemel.