Sortland ungdomsråd og Sortland kommune:

Skal være medarrangører på barne- og ungdomskonferanse i Bodø

30. og 31. oktober går Bufdir sin store barne- og ungdomskonferanse av stabelen i Bodø.Sortland kommune og Sortland ungdomsråd er med som arrangør og vertskap.

I tilfeldig rekkefølge: Kim-Remi Kjesbu, Oda Regine Elvenes, Håvard Hageli, Mårten Wessel og Hanne Sofie Gangstø. sammen med prosjektansvarlig Trine-Lise Hoffmann fra Bufdir .  Foto: Øystein Bjørstad Lindbeck

Sortland

Mandag holdt gjengen fra Sortland som skal trekke i trådene under konferansen pressekonferanse på Sortland.

Ungdommene Kim-Remi Kjesbu, Oda Regine Elvenes, Håvard Hageli, Mårten Wessel og Hanne Sofie Gangstø.

Tema for årets konferanse er psykisk helse, livsmestirng og deltakelse. Konferansen går av stabelen ved Scandic Havet i Bodø 30. og 31. oktober og gjengen fra Sortland ser frem til å delta.

– Der er et viktig tema å ta opp. Dette er noe som berører mange unge i dag og gjennom det som presenteres på konferansen kan man få belyst et viktig tema i samfunnet, sier Kjesbu.

Konfransierer

Petter Hov Jacobsen og Hanne Sofie Gangstø skal være konfransierer under konferansen, som har flere interessante tema på plakaten.

Sortland ble i 2015 tildelt prisen som årets barne- og ungdomskommune. Det er i lys av dette kommunen er med på arrangørsida i år. Konferansen åpner med at prisen for årets kommune i 2017 deles ut. Sortland vil også videre være en stor del av konferansen både på og bak scena.

«Æ e mæ»

Sortlandsordfører Tove Mette Bjørkmo vil presentere hvordan man jobber for å fremme barn og unges interesser i Sortland. I tillegg vil Sture Jacobsen presentere prosjektet  «Æ e mæ» som Jacobsen og kommunen har høstet heder for over det ganske land.

Det blir også kjendisfaktor under konferansen. Sophie Elise Isachsen kommer for å snakke med ungdommer fra Sortland på scenen om hennes erfaringer.

Sortland ungdomsråd vil også under et paralellseminar fortelle om hvordan de har fått flere ungdommer til å engasjere seg i lokalmiljøet sitt.

Ungdommene ser frem til erfaringen.

– Det blir artig å være med på og ikke minst lærerrikt, sier de.