Musikkvideoen til sangen «Drømmesangen» med bandet Ska Patrol ble laget i samarbeid med kunstner Bjørg Thorhallsdottir og Deadline Media.

I løpet av de to ukene siden videoen ble lagt ut, har den fått drøyt 3.600 avspillinger på Youtube.

Fra tre vesterålskommuner

Store deler av videoen ble spilt inn i Trollskogen på Sortland i 14 minusgrader i januar.

– Soveromsscenene er innspilt på Myre, og himmelen i Trollskogen er spilt inn i Andøy, opplyser produsent Caroline Meier i Deadline Media.

– Artig og fortjent

Torgeir Steinsland i Ska Patrol er strålende fornøyd, både med resultatet og visningstallet.

– Jeg synes det er veldig artig og fortjent at videoen har fått mange visninger på Youtube. Den ferdige videoen er blitt magisk sjeleføde som passer for alle, sier vokalisten.

FORNØYD: Vokalist Torgeir Steinsland i Ska Patrol. Foto: Jack Roger Lihaug

Tord Theodor Olsen skrev manuset til musikkvideoen, mens Thomas Lind og Robin Jensen delte på foto og regi.

– Tord hadde et veldig fint manus. Deadline media har gjort en «knakanes» god jobb, mener Steinsland.

Tror det handler om eierskap

Produsent Meier er også fornøyd med mottagelsen så langt.

– Vi er veldig glade på Ska Patrols vegne at folk bare stormet til og så videoen, og at den raskt kom opp i 3.600 visninger på noen få dager. Vi tror det har noe med at så mange har eierskap til den, både i form av stedene vi har filmet og barna som var med. Det er nok en del bestemødre som har delt og stått på, sier hun.

– Glade, fine folk

Hun sier det var stas for Deadline Media å lage en annerledes musikkvideo,

– Vi bruker Vesterålen som de kulissene det er. Vårt mål er alltid å selge inn Vesterålen som en location for film, rett og slett fordi det finnes så mange steder som aldri er blitt vist i film eller musikkvideosammenheng.

– Vi bruker Vesterålen som de kulissene det er, sier produsent Caroline Meier. Foto: Knut Ivar Aarstein

Ska Patrol har base i Tromsø og består ved siden av sortlandsbaserte Steinsland av en rekke nordnorske medlemmer. Meier sier hun er glad i spiriten til bandet.

– De er glade, fine folk som mener at livet er en fest og alle er invitert. Den stiller vi oss bak i Deadline Media, sier Meier.

Fikk kvinnelig hjelp

I «Drømmesangen» synger Steinsland duett med Heidi Solheim, mens Anne Nymo Trulsen fra Hekla Stålstrenga korer på låta, som omtales som en vakker vuggesang for både barn og voksne.

Stemningen fra låta ønsket bandet også å gjenskape i musikkvideoen.

– Vi har laget en trolsk musikkvideo om hva som skjer når barn ikke får sove. Barn fra hele Vesterålen er med i musikkvideoen og viser frem de magiske stedene som bare finnes mellom våken og sovende tilstand, skriver Ska Patrol selv om videoen på sin Youtube-konto.

Roser barna

Hovedrollene i videoen, som du kan se øverst i saken, ble spilt av Mathea Lian fra Andøy og Christoffer Hansen fra Sigerfjord.

Og produsenten er svært fornøyd med innsatsen til barna.

– Mathea fant vi i musikalen Annie. Vi kaller TK81 for talentfabrikken i Vesterålen fordi de produserer proffe skuespillere der. De er ikke barn, de er mini-Bjørn-Sundquister, roser Meier.