Tonje sjarmerte både store og små

Uansett alder er det vanskelig å ikke la seg rive med inn i Tonje Unstads «Mygga og Flua»-univers.
Sortland

Vesterålingene har vært heldige med jevnlige besøk av visesanger Tonje Unstad fra Liland i Evenes. Søndag var hun tilbake igjen, og det for å spille to konserter i Kulturfabrikken på Sortland i regi av jazzklubben. 

Først ut var en herlig barnekonsert i Blåboksen søndag formiddag, hvor ungene fikk være med inn i Unstads univers med små fortellinger og sanger om krabber, diva-kråker, levende tegninger og små rusk som drar ut i verden. Foreldre og besteforeldre lot seg også rive med, noe annet er vanskelig med Unstads sjarmerende og morsomme vesen og fengende låter.

Musikken er hentet fra den kritikerroste barneplata «Mygga og Flua», som hun fikk Spellemannsprisen for i 2012. På første rad satt unger som åpenbart hadde god kjennskap til Unstads musikk.

– Nu ska du søng om krabbekirkegården, var det en som rakk opp hånda og avslørte før Unstad nikket og sang i vei.

 

Unstad inkluderer ungene, drar dem opp på scenen – og det var tidvis nesten kamp om å bli valgt ut. Konserten i Blåboksen ble en morsom og veldig trivelig affære for både store og små.

Musikeren fra Ofoten gir seg ikke der – søndag kveld inviterer hun til konsert på samme sted, men da for litt mer et voksent publikum.