– Det er veldig artig at vi får så mange hjemmekamper. I fjor spilte vi to hjemmekamper i opprykksesongen. Fra før av var vi vant til ti tilskuere oppe i Tromsø. Å da spille for full hall på hjemmebane var utrolig artig. Jeg tror at når vi får så mange helger her hjemme, så skal vi klare å lage en event av det. Det skal bli noe folk gleder seg til å se eliteserie i Vesterålen, sier han.

Første hjemmehelg for både Nord/Sprint og Vesterålen Futsal blir 15.-17. desember. I tillegg blir det kamper i januar, februar og mars i både Sortlandshallen og Øksneshallen.

Full oversikt over kampene finner du her.

Må berge plassen

Nord/Sprint rykket i fjor opp til eliteserien. Målet i debutsesongen i den øverste divisjonen er å berge plassen.

– Det er for oss som for de fleste andre nyopprykkede. Nemlig å berge plassen. Om vi er påskrudd fra starten av sesongen og får en god åpning, så er serien så jevn at det meste kan skje, men det første målet er å være et eliteserielag også neste sesong.

I sine to sesonger i eliteserien har Vesterålen Futsal tatt sølv og bronse. Det gir inspirasjon til det nyopprykkede laget.

– De har med sine prestasjoner vist at det med en god vennegjeng er mulig å hevde seg i divisjonen. Jeg  tror at de med toppet lag i år har sjans til å vinne hele serien.

Nye spillere

Nord/Sprint har trent godt den siste tida og Angell Nicolaysen sier de er klare til første kamp mot Utleira i Utleirahallen 4. november. Nye spillere er også på plass.

Fredrik Norum er lagets nye keeper og i tillegg har Simo Lauksand, Ervin Kozica, Torjus Nicolaysen og Martin Albertsen signert.

– Noen av de har mer erfaring fra futsal enn andre. Nicolaysen har spilt lite, men vi tror han vil hevde seg godt. Kozica kommer fra Vesterålen Futsal og Martin Albertsen har lang erfaring fra eliteserien. Dermed mener vi nå at vi har et slagkraftig lag foran sesongen, sier Angell Nicolaysen.

Sponsorer

Eliteseriespill fører også med seg utfordringer økonomisk.

– Vi har brut mye tid på å jakte sponsorer. Det er en jobb som tar mye tid. Det er ikke bare å troppe opp og få penger. En kan ikke forvente at folk skal drive veldedighet selv om vi er kommet til eliteserien. Vi har heldigvis lykkes å få noen gode sponsorer. Vi har ikke mange, men de som er med har vært generøse.

Det å ha klubben Nord/Sprint i ryggen er også en styrke mener Angell Nicolaysen.

– Det å ha klubben i ryggen gir en viss trygghet. Vi har folk med oss som kan dette med klubbdrift. Det å ha et større apparat med oss er noe vi setter veldig stor pris på.

Første spillhelg er altså neste helg og Nord/Sprint og Vesterålen møtes for første oppgjør 15. desember i Sortlandshallen.