Planlegger høyhus med hotell på Sortland

Johnsen eiendom planlegger høyhus med hotell og konferansesenter i tilknytning til Sortland senter. Prislappen kan ende på et sted mellom 300 og 500 millioner kroner.

Slik ser utviklerne for seg prosjektet.  Foto: Tegning: Johnsen Eiendom

Sortland

Prosjektet har fått navnet Den blå diamant, og er et høyhus i tilknytning til kjøpesenteret Sortland senter i sørenden av Sortland sentrum.

– Vi ser hva som skjedde i Svolvær da Thon-hotellet kom, man snakker gjerne om tiden før og etter hotellet, sier eiendomsutvikler Dag Børre Hustad.


I gang med omfattende utbygging

Til neste sommer vil Sortland senter nesten ikke være til å kjenne igjen. Nå er entreprenøren i full gang med byggearbeidene.

 

Sammen med Jan Erik Johnsen og Per Johnsen i styret i Johnsen eiendom, og eiendomsutvikler Raymond Olsen, fortalte han tirsdag ettermiddag om planene for det nye signalbygget ved sjøfronten i Sortland.

Fra venstre: Raumond Olsen, Jan Erik Johnsen, Per Johnsen og Dag Børge Hustad har store planer for Kvartal 23, ved Sortland senter.  Foto: Sanna Drogset Børstad

 

– Sortland mangler en ordentlig hub, og er rette plassen for et sånt prosjekt, sier Olsen, som har stor tro på god utvikling i turistnæringa i Vesterålen i tiden som kommer.


Sortland får ny kafé

I forbindelse med ombyggingen av Sortland Senter, etablerer kjeden Rustikk steinovnsbakeri seg i bygget.

 

Johnsen har engasjert Sivilarkitekt Jo Aastorp, Norconsult, avd. Arkitektstudio til prosjektet.

Håper på byggestart i 2019

Det er enda ikke laget noen avtaler med konkrete hotellkjeder, men utviklerne har vært i kontakt med flere investorer som har stilt seg positiv. Likevel vil de først konsentrere seg om planarbeidet. De vil få saken opp for formannskapet allerede i midten av måneden.


Clas Ohlson åpner i mars

I mars neste år åpner Clas Ohlson ny butikk på 900 kvadratmeter i Sortland Senter.

 

Deretter følger ett års tid med planarbeid, før byggestart kan skje tidligst i 2019.

– Vi har sterk tro på denne planen, sier Olsen.

Her presenterte eiendomsutviklerne prosjektet på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.  Foto: Sanna Drogset Børstad

For å få til dette prosjektet trengs en fylling som strekker seg om lag ti meter ut i sundet. Akkurat hvor mange rom eller etasjer det blir, er ikke bestemt enda. Slike ting skal avgjøres i samråd med fremtidig driver, og i planarbeidet. Byplanen åpner opp for høyhus på inntil 15 etasjer.

– Vi må ta ting i riktig rekkefølge. Men vi har vært i kontakt med interessenter, og det er jo greit å vite at vi ikke planlegger et luftslott, sier Hustad.


Butikken flytter fra Skibsgården neste år:

– I dialog med mulig erstatter for Kid

Interiørbutikken har sagt opp leieavtalen med Skibsgården.

 

Men Hustad anslår at det i alle fall vil være snakk om 150 rom, og en investering som ligger på et sted mellom 300 og 500 millioner kroner.

Skal utvide kjøpesenteret enda mer

Kjøpesenteret skal utvides med 3 000 kvadratmeter i tillegg til de eksisterende bygningsmassene, og allerede igangsatte utvidelser. Å fylle disse blir ikke noe problem, ifølge eiendomsutviklerne, som allerede har flere interessenter.

Slik kan det nye hotellet bli seende ut fra sjøsiden.  Foto: Tegning: Johnsen Eiendom

Frisørsalong konkurs etter fem år i minus

Nå ser Sortland Senter seg om etter å få en ny salong inn på senteret.

 

– Det kan bli muligheter for et konferansesenter, både i tilknytning til hotellet, og i samarbeid med varehuset, sier Jan Erik Johnsen.

– Handel og hotell kan gli godt i lag, og med konferansemuligheter vil det bli et bra trekløver, istemmer Olsen.


Slik vurderer pizza- og burgerkjedene en etablering på Sortland

Peppes og Burger King snuser på Blåbyen, mens for McDonald's er det uaktuelt.

 

I sørenden av høyhuset planlegges det en bypark, som vil åpne opp ut mot Sortlandssundet og forskjønne området rundt. Det vil legges opp til at båter skal kunne legge til.