Tre sortlendinger i svømme-NM for juniorer

Tre ungdommer fra Sortland Svømme- og Livredningsklubb er med i svømme-NM for juniorer. Det er lenge siden klubben hadde så mange med i norgesmesterskapet, ifølge styreleder Håkon Kristiansen.

Fra venstre: Ivar Greger Angel (16), Aurora Stavøy (15), og Håvar Heggland (16) fra Sortland svømme- og livredningsklubb i junior-NM i Kristiansand.  Foto: Marit Heggland

Sortland

NM i svømming for juniorer, eller NMs ungdomsmesterskap, begynte torsdag 16. november, og pågår fram til søndag i Kristiansand.

Noen av deltakerne har reist langt - tre faktisk helt fra Sortland.


Basseng-glede på Andenes

Totalt 4,5 millioner kroner er brukt på å renovere i Andnes idrettshall, og nå er bassenget åpnet igjen.

 

Aurora Stavøy (15), Ivar Greger Angel (16) og Håvar Heggland (16) fra Sortland svømme- og livredningsklubb deltar i mesterskapet. Stavøy og Angel svømmer én distanse hver, mens Heggland totalt skal svømme seks distanser.

– Man må kvalifisere seg, det er ganske harde krav. Vi er veldig fornøyde over å ha tre stykker med. Det er noen år siden sist vi hadde så mange i NM, sier klubbens styreleder Håkon Kristiansen.

Ny personlig rekord

Håvard Heggland har allerede svømt tre av distansene han konkurrerer i. På 50 meter rygg ble han nummer 5, med tiden 28,18 - og satte ny personlig rekord. Den gamle rekorden hans ble tangert med 0,7 sekunder, informerer Hegglands mor, Marit Heggland, som er med som reiseleder.


Sortlandssvømmere til Spania på treningsleir

I starten av august reiser 17 sortlandssvømmere fra Sortland svømme- og livredningsklubb til Spania på treningsleir.

 

Kristiansen er svært imponert over denne prestasjonen.

– Den femteplassen er bra. Det er et knallhøyt nivå på klubbene lenger sør. De har mange svømmere å velge mellom, og ofte bedre anlegg, sier han.

Ivar Greger Angel skal svømme lørdag.

God rekruttering

Stavøy deltar i yngre junior-klassen, mens Angel og Heggland deltar i eldre junior. Der er de blant de yngste, du har deltakere helt opp til 18 år med i mesterskapet.

At klubben har så unge medlemmer som hevder seg, tyder på god rekruttering - noe Kristiansen kan bekrefte.

– Akkurat nå er det mange som svømmer, og vi er heldige, det er ganske mange i ungdomsskolealderen også, som vil. Det gror godt, og mange er på høyt nivå. Neste år har vi også gode muligheter i mesterskap, sier han.

GOD: Håvard Heggland fra Sortland svømme-og livredningsklubb har lenge imponert i vannet. Foto: Håkon Kristiansen 

Det at tre medlemmer i år er med i NM, kan også bidra til at flere vil være med på laget.

– Det er veldig inspirerende for de andre svømmerne at vi har tre svømmere med som har kommet såpass langt, sier han.