Ivar Greger Angel (16), Aurora Stavøy (15) og Håvard Heggland (16) fra Sortland svømme- og livredningsklubb deltok i helgas ungdomsmesterskap og NM for juniorer i Kristiansand.

VOL omtalte ungdommene på lørdag, da hadde Heggland alt konkurrert i tre distanser, og kommet på femteplass. Den femteplassen forble det beste resultatet til Sortland-delegasjonen rundt poengmessig.

Ny personlig rekord

Men både Heggland og Angel satte nye personlige rekorder under mesterskapet. Heggland slo sin gamle rekord da han tok femteplassen, med 0,7 sekunder. Angel slo til med en tid som var nesten fire sekunder bedre enn sin egen personlige rekord på 200 meter butterfly. Han er fornøyd med mesterskapet.

– Ja, jeg har jo trent bra, og hadde forventning om å få personlig rekord og gå opp noen plasseringer. Det har jeg klart, jeg har nådd målene jeg satte meg. Det ble kanskje bedre enn forventa også, sier han til VOL.

Angel endte på 17. plass i distansen.

Aurora Stavøy kom på en 21. plass i sin distanse, 200 meter butterfly. Hun svømte noe dårligere enn tida hun kvalifiserte seg med.

Stor interesse for svømming

Håvard Heggland er ikke like fornøyd - til tross for femteplassen. Rettere sagt, han er fornøyd med den, men ikke helt tilfreds med resultatene generelt.

– Det har gått helt greit. Jeg er ikke helt fornøyd, sier han.

Heggland hadde kvalifisert seg til seks distanser i NM.

Trener Olav Nilsen er stolt over ungdommene fra Sortland.

– Ja, det er godt gjort å komme seg dit. Det er ganske høyt nivå bare på å kvalifisere seg. Beste resultatet var en femteplass, vi er veldig fornøyde med det, sier han.

Svømming er stadig mer populært hos unge i Sortland.

Nilsen kan fortelle at svømming er en svært populær aktivitet blant barn og unge i Sortland.

– Vi opplever en voldsom interesse. Vi har kjempepågang på svømmekursene, og for å komme inn på de yngste gruppene. Det sto over 100 på venteliste da vi starta i august, sier han.