– Meld deg på til UKM allerede nå!

For første gang arrangeres felles UKM for hele Vesterålen

Ungdommens Kulturmønstring (UKM) er ikke bare for musikk, men for alle typer kunst: Musikk, animasjon, nettsidedesign, skriving, foto og alt annet som kan anses som kunst eller talent. Nå oppfordres ungdom i hele Vesterålen til å melde seg på til neste års fest.

Håvard Hageli og Oliver Bergland slår et slag for UKM i Vesterålen (bilde tatt i forbindelse med årets arrangement).  Foto: Silje Helene Nilsen

Sortland

Fram til i år har hver enkelt kommune i Vesterålen gjennomført sine egne UKM, der én vinner fra hver kommune gikk videre til en regionfinale. Til neste år legges det opp til endringer, når samtlige ungdommer i Vesterålen blir invitert til én stor UKM-fest på Sortland i mars.

Slår seg sammen

Viktoria Linea Høybakk har vært med på å arrangere UKM flere ganger, og utdyper:

– Det har vært noen år hvor enkelte kommuner ikke har klart å gjennomføre arrangementet. Så nå slår vi oss sammen og forsøker å lage noe større, og bedre, på en stor UKM-fest på Sortland i midten av mars neste år. Oppfordringa mi blir til alle ungdommer som sysler med en eller annen form for kunstnerisk utfoldelse om å melde seg på. Dette gjør man ved å gå inn på ukm.no på nettet, forteller hun.

Ikke bare sang og dans

Høybakk sier at nok mange unge tror at UKM i stor grad handler om sang, musikk og dans. Dette er helt feil, påpeker hun.

– UKM er for alle typer kunst: musikk, animasjon, nettsidedesign, skriving, cosplay, foto og alt annet som kan anses som kunst eller talent. Alt som kan framføres på en scene eller vises fram i et galleri, med andre ord, understreker Høybakk.

Påmeldingsfristen for påmelding til UKM Vesterålen er 1. mars 2018, men Høybakk oppfordrer alle som ønsker å delta til å være tidlig ute.