To eliteserielag på hjemmebane. To gjester fra sør. Fem kamper. På tre dager. Fredag braker det løs med ei real festhelg for de fotball- og futsalinteresserte i Vesterålen. Da spiller våre egne eliteserielag i futsal, Nord/Sprint og Vesterålen, sine første hjemmekamper for sesongen. Oslolaget KFUM og Sandefjord er gjester.

Lokalderby

For nyopprykkede Nord/Sprint blir det de aller første kampene på hjemmebane som eliteserielag. Gutta gleder seg stort, og håper på oppbacking fra publikum.

– Det blir fantastisk artig, sier Ingar Angell Nicolaysen i Nord/Sprint til VOL.

Han er ikke i tvil om hvilken kamp han ser mest frem til. Nicolaysen tror lokaloppgjøret mot storebror Vesterålen på fredag blir helgas høydepunkt.

– Det blir tøft. Med det laget de stiller med på parketten fredag, er de Norges beste futssallag, uten tvil. Hadde de spilt med den gjengen hele sesongen, hadde de vunnet eliteserien, sier han.

Men de har selvfølgelig ingen planer om å gi Vesterålen noen lett match.

– De er store favoritter, vi har ingenting å tape. Det blir krig fra start til slutt med mange tøffe dueller mellom kompiser som har kjent hverandre gjennom fotballen i mange år. Det blir en helt spesiell kamp, sier Nicolaysen.

Ingar Angell Nicolaysen ser frem til helga og Nord/Sprints første hjemmekamper i eliteserien. (Arkivfoto) Foto: Gaute Bergsli

– Ofrer alt

Vesterålen Futsal, fjorårets sølvvinner i eliteserien, stiller med sitt beste mannskap i fredagens lokaloppgjør, lørdag reiser en del av spillerne som kommer fra Tromsø hjem igjen.

– Nord/Sprint vil ofre alt for å vinne kampen. Det skal vi også. Vi skal vinne. Det blir det viktigste målet for helga, uten tvil, sier Vesterålens Mathias Dahl Abelsen.

I utgangspunktet skulle lokaloppgjøret spilles på nyåret, men vesterålingene fikk kampen flyttet til fredag siden begge lag likevel hadde samlet troppene på Sortland for de to andre kampene. Dermed skal de spille tre eliteseriekamper mellom fredag klokken 22 og søndag klokken 12.

– Én kamp kjennes godt i løpet av ei helg. To er tungt. Tre har vi ikke prøvd før, så det blir en ny opplevelse. Det blir blytungt, men vi har selv bedt om det, og må stå i det, sier Dahl Abelsen.

Vesterålen stiller med sitt beste mannskap i fredagens kamp mot Nord/Sprint. Mathias Dahl Abelsen (til høyre) lover publikum valuta for inngangspengene. Her med lagkompis Marius Jørgensen. (Arkivfoto) Foto: Silje Helene Nilsen

Tøffe motstandere fra sør

Lørdag og søndag spiller lagene hver sin kamp mot KFUM fra Oslo og Sandefjord.

– Det er to veldig gode og rutinerte futsallag. Sandefjord har tatt medalje to år på rad, og er spådd i toppen også i år. Det blir tøffe matcher, men de skal få merke at de er i hallen "vår", sier Nicolaysen.

– De er vel blant de lagene som trener mest i eliteserien, så det blir tøft. Vi skulle gjerne hatt to andre motstandere akkurat denne helga. Vi skal ta en kamp om gangen, men vi må vel være såpass tøff at vi går inn for ni poeng, sier Dahl Abelsen.

VOL skal kjøre livesending fra alle helgas kamper, men de to håper selvsagt at mange tar turen i Sortlandshallen for å heie dem frem.

– Publikum har vært til stor støtte så langt, og vi håper å få spille for fulle tribuner i helga, sier Dahl Abelsen og lover at de skal gjøre sitt ytterste for å gi publikum full valuta for inngangspengene.