Ny rekord på julemarkedet på Kleiva

Julemarkedet på den gamle landbruksskolen på Kleiva ble arrangert for tredje gang søndag - og denne gangen kom det ifølge arrangørene nesten dobbelt så mange som i fjor.

Julemarkedet på Kleiva. Fra venstre: Øystein Hamvik, Harriet Jennie Dahl, Silje Kofstad og Kine Klausen.  Foto: Jenny Dahl Bakken

Sortland

Det har vært full pågang siden klokka elleve, sier Harriet Jennie Dahl, som jobber i kantina på Sortland videregående avdeling Kleiva.  Det har gått mest i kaker, som elevene selv har bakt, men de har også solgt både lapskaus og fiskesuppe. Og selvsagt de populære Kleiva-eggene.

Søndag arrangerte skolen julemarked. I invitasjonen sto det at «finner du ikke julestemningen hos oss er det store muligheter for at du har mistet den for godt,» og skolen stilte opp med alt de hadde: hest og slede, nissefamilie i fjøset og pynta juletrær.

 

Og både folk og julestemninga kom. Ifølge arrangørene var flere av bodene nesten utsolgt for varer, og Dahl i kantina forteller at det har gått i ett.

– Vi har aldri hatt så mange folk på julemarkedet før, sier hun.

Faktisk anslår Ørjan Magne Olsen, lektor ved skolen, at mer enn 1500 kan ha vært innom. I fjor var det 750, og de mener det kan ha vært i hvert fall dobbelt så mange som i fjor.

– Det gjør oss sikre på at vi har etablert en tradisjon som har kommet for å bli, sier Olsen.

Fra venstre: Sharif Ibrahim, Anders Simonsen, lektor Ørjan Olsen, Silje Kofstad, Kine Klausen, Martine Karlsen, Isabel Andersen, Henning Hansen.