Kulturfabrikken har sluppet vårprogrammet:

– Det er bare å glede seg til 2018!

Lars Martin Myhre, Claudia Scott, Ingebjørg Bratland, Terje Sporsem, Hålogaland teater og Nordnorsk opera- og symfoniorkester har i alle fall én ting til felles – og det er at de alle gjester Kulturfabrikken i løpet av de neste månedene.

Hålogaland teater kommer til Sortland med komedien «TWIGS – hele hælvetes slekta» med Kristian Fr. Figenschow, Guri Johnson og John Sigurd Kristensen på scenen.  Foto: Hålogaland teater

Sortland

Sortlands kulturelle storstue, Kulturfabrikken, har nå lansert sitt vårprogram for 2018. Vesterålingene kan velge og vrake mellom over 100 ulike arrangementer på huset de neste månedene.

Sortland rockeklubb får æren av å åpne kulturåret med den tradisjonelle Nyttårsrocken. I starten av januar kommer også Nordnorsk opera- og symfoniorkester med sin storslagne Operagalla.

– Det er første året at Vesterålen står på turnélista for denne produksjonen, og her bys publikum på en skikkelig konfekteske av et repertoar med fullt symfoniorkester og tre mezzosopraner av internasjonalt kaliber på scenen, sier Kulturfabrikken i en pressemelding.

Viser og jazz

Januar byr også på solfest med Ola Bremnes og landsdelsmusikerne. En annen visekunstner som tar turen til Sortland i januar er Lars Martin Myhre. De kommende månedene blir det countykonsert med Claudia Scott, pop- og folkemusiker Ingebjørg Bratland legger turen innom Sortland på sin turné, det gjør også Æ fra Saltdal.

Claudia Scott spiller på Kulturfabrikken i vår.  Foto: Annette Larsen

 

Det blir også flere spennende jazzkonserter i regi av Sortland jazz- og viseklubb. Den britiske saksofonisten Alan Barnes skal blant annet stå på scenen sammen med vår egen Oddmund Finnseth, Come Shine-vokalist Live Maria Roggen kommer sammen med Helge Lien og i mai gjester Dag Arnesen trio Sortland. 

– Et av høydepunktene i vår blir Lofoten og Vesterålen Orkesterforenings store operafest med stjernesolister, under ledelse av den svært ettertraktede dirigenten Halldis Rønning. I tillegg til vår egen sopran Hege Monica Eskedal, får publikum høre Den norske operas baryton Ole Jørgen Kristiansen, den portugisiske supertenoren Paulo Ferreira og den internasjonalt kritikerroste mezzosopranen Marianne Beate Kielland. Publikum kan glede seg til øyrikets eget orkester i toppform, og et repertoar satt sammen av de mest berømte ariene fra den internasjonale operascenen, heter det i pressemeldingen fra fabrikken.

Teatersuksesser

Det blir også stand up i løpet av våren når både Terje Sporsem og Dag Sørås kommer innom med sine show. Hålogaland teater kommer med komedien  «TWIGS – hele hælvetes slekta», som har gått for fulle hus i Tromsø, samt barneforestillinga «Gutten som ble et insekt», basert på Franz Kafkas «Forvandlingen». Nordland teater byr på en klassiker med Ibsens «Lille Eyolf», og fra New York kommer Wakka Wakka med musikalkomedien «Made in China». Øksnesværing og danser Thomas Voll kommer hjem med sin forestilling «Until we meet again», med tematikk knyttet til barn som pårørende ved psykisk sykdom.

Faste innslag som Barnas fabrikk, babykino, Lørdagspause, Lønningsquiz og strikketreff er med videre. Nytt er «Sharing is caring», som Marianne Lovise Strand står bak, et treff hvor musikkelskere kan møtes for å lytte og dele favoritter.

Det blir også utstillinger både i Sortland museum og i galleri Ariblå.

– Et par nyheter fra høstens program kan vi også røpe: Forsvarets musikkorps Nord-Norge kommer med juleshowet Swinging Christmas, og har fått med seg stjernekampvinner Adam Douglas. Dessuten kommer Påtryneteateret med nytt show med Finn Arve Sørbøe og Knut Are Mortensen i kjent stil. Det er bare å glede seg til 2018, avslutter gjengen i Kulturfabrikken.